Undgå kondens på vinduerne med disse simple tricks

Af: Mie M.B

|

11/12/2023

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kolde temperaturer kan give anledning til kondens i hjemmet.

Mest læste i dag

Det kolde vejr bringer vindueskondensation med sig, noget der kan være både frustrerende og potentielt skadelig for dit hjem. Kondens opstår, når det kølige vinduesglas møder den varme, fugtige luft indendørs, hvilket kan føre til skimmel, mug og endda råd i trævinduesrammer. Den kendte britiske rengøringsekspert, Lynsey Crombie, også kendt som Dronningen af Rengøring, har dog en enkel løsning. Den deler hun på Daily Express US.

I en online video deler Lynsey en rengøringsmetode, som hun har arvet fra sin familie. "Min mor var gammeldags rengøringsdame... begge mine bedstemødre var rengøringsdamer. Rengøring er helt sikkert i mit blod," forklarede hun. Hendes metode kræver blot en tyk mikrofiberklud, lidt opvaskemiddel og regelmæssig vedligeholdelse.

For dem, der allerede kæmper med vindueskondens, rådede Lynsey til at fjerne vandet dagligt ved hjælp af en superabsorberende klud og en smule opvaskemiddel. "Gør det til en prioritet hver morgen at gå rundt i huset med din mikrofiberklud," fortæller hun. Ved at påføre en lille mængde opvaskemiddel på kluden og gnide det over vinduets glas, skaber du en barriere, der forhindrer kondens og striber.

Forebyggende foranstaltninger, såsom at sikre god luftcirkulation ved at åbne vinduer, når du tørrer tøj indendørs, og overveje affugtere for at reducere fugtniveauet i hjemmet, er også en god ide.

Anbefalet til dig