Mikrobølgeovnen har længe været en tro tjener i de danske køkkener.
Den kan klare alt fra optøning af frosne madvarer, ligesom den kan gøre resterne fra dagen før spændende igen.
Selvom mikrobølgeovnen på mange måder har revolutioneret den måde, vi varmer mad op på, ser det nu ud til, at den har mødt sin overmand.
Eksperter peger i hvert fald på, at en ny køkkenhjælper kan vippe den af pinden og overtage pladsen i fremtiden.
Det skriver Nygammalmat.se.
Men hvilket apparat taler eksperterne så om? Det korte svar er varmluftovnen - og nu får du forklaringen.
En varmluftovn fungerer akkurat som den varmluft-indstilling, du kender fra din regulære ovn. Den er bare ikke lige så stor, og bruger derfor ikke lige så meget strøm.
I en varmluftovn cirkulerer varmt luft - sjovt nok - rundt, hvilket sikrer en jævn temperaturfordeling.
Godt for elregningen
Som tidligere berørt byder en varmluftovn ikke kun på jævn tilberedning, men også et lavere energiforbrug.
"I en varmluftovn kan du tilberede alle typer mad og alle typer tilberedninger, som du laver i en anden type ovn, men med højere hastighed og lavere energiforbrug. Du kan bage brød, kiks og traditionelle eller moderne kager. Fordi den kan tilberede en stor mængde mad på samme tid og takket være den jævne temperatur, er den ideel til at bage denne type mad med en perfekt gylden farve og en perfekt inderside. Du kan også stege kød, fjerkræ og fisk med ensartede resultater," skriver en unavngiven cateringblog ifølge Nygammalmat.
Om eksperterne får ret i, at varmluftovnen kommer til at overtage mikrobølgeovnen plads, er svært at sige. Der er nemlig også en airfryer at konkurrere med - og den er danskerne blevet helt vilde med.
Den kan du læse mere om i artiklerne herunder.