84-årig mand fik besøg af "bankmand": Det førte til en kontant hævning på 23.000 kroner

Af: Lucas Andreas

|

21/05/2024

Lokal
nrqemi / Shutterstock.com
nrqemi / Shutterstock.com
Manden blev kontaktet af to omgange.

Lige nu læser andre også

Selvom der desværre intet nyt er i, at svindlere forsøger at få bank oplysninger ud af uvidende borger, er der dog set en markant stigning i antallet af forsøg.

Derfor er det i øjeblikket vigtigt at være særlig opmærksom, hvis man bliver opsøgt på sin adresse af en "bankmand".

Særligt ældre borgere står i skudzonen, når det kommer til denne form for svindel, som politiet i øjeblikket oplever meget af.

Torsdag Kl. 15.29 fik politiet anmeldelse fra en pårørende til en 84-årig mand fra Viby Sjælland by, som torsdag middag var blevet kontaktet af en person, der udgav sig for at være fra politiet.

Den 84-årige fik af vide, at der ville komme en medarbejder fra hans bank, som ville hente hans dankort, da de skulle udskiftes.

En mand dukkede ca. 30 min senere op hjemme hos den 84-årige, og bad om kreditkortene. Han beskrives af Midt- og Vestsjællands politi som:

A: Mand, 25-30 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Hudfarve: Brun, Talte: Dansk, Iført: Mørkt tøj.

Da den 84-årige afviste at udlevere noget blev A truende og tog fat i den ældre mands krave. A truede den 84-årige til at udlevere kort og kode, og først nogle timer senere kontaktede den ældre mand banken, hvor kortene blev spærret. Da var der blevet hævet 23.000 kr. fra hans konto.

En patrulje afhørte den 84-årige i hans hjem. Han var rystet oven på episoden, og fik først fik anmeldt sagen, da han fik hjælp fra et familiemedlem. Den 84-årige havde ikke bemærket, om A var kørt til stedet i bil.

Politiet efterforsker nu sagen om røveri og bedrageri mod den 84-årige. Vidner i Viby, som har set den beskrevne mand torsdag middag/eftermiddag i sidste uge bedes kontakte politiet med oplysninger i sagen. Ring på tlf. 114.

Anbefalet til dig