Parkeringskaos ved Jem og Fix: Derfor bliver der uddelt bøder for over 200.000 i måneden

Af: Lucas Andreas

|

06/03/2024

Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
Nu reagerer parkeringsselskabet.

Mest læste i dag

I den seneste tid er UnoPark A/S, parkeringsselskabet ansvarlig for parkeringsområdet ved Jem & Fix på Kirstinehøj, kommet under beskydning fra lokale bilister, der føler sig uretfærdigt behandlet af selskabets parkeringsvagter. Anklagerne om en overivrig udstedelse af parkeringsbøder, som ifølge en borger på sociale medier, løber op i svimlende summer mellem 200.000 og 300.000 kroner månedligt, har sat sindene i kog blandt kunderne ved byggemarkedet.

Det skriver Københavnliv

En borger beretter på Facebook om en episode ved pølsevognen, hvor fem bilister på kort tid modtog "en hilsen" fra en parkeringsvagt, der angiveligt gemte sig og ventede på at udstede bøder for mindre forseelser, såsom udløbne p-skiver eller forkert parkering i områder forbeholdt trailere.

"Jeg stod ved pølsevognen og i det tidsrum var der fem biler, der lige fik en hilsen fra vagten som stod og gemte sig bag plankeværket og ventede i tre minutter", oplyste borgeren.

Debatten om UnoParks praksis har vakt delte meninger blandt Amagers bilister. Nogle mener, at problemet let kunne undgås, hvis alle blot parkerede efter reglerne, mens andre kritiserer vagternes manglende fleksibilitet overfor mindre forseelser.

AmagerLIV søgte svar fra UnoPark A/S, men selskabet benægter påstandene og ønsker ikke at kommentere yderligere på sagen. Denne lukkethed bidrager kun til yderligere spekulationer omkring deres metoder.

Lokalpolitiker Dennis W. Clausen fra Venstre har taget kritikken til sig og opfordret kommunens vejmyndighed til at revidere og forbedre vejafmærkningen ved parkeringspladsen. Dårlig afmærkning er ofte årsag til forvirring og frustration blandt bilister, argumenterer Clausen, der understreger behovet for klarhed, før parkeringsvagter tager affære overfor byggemarkedets kunder.

UnoPark A/S forsvarer sig med, at der er gjort store anstrengelser for at markere og skilte parkeringsområdet korrekt, specielt i forhold til trailerbåse, for at imødekomme de mange kunder, der ankommer med trailer. De understreger, at parkering på kørebanen medfører en bøde, men afviser, at der er udstedt bøder for mindre overtrædelser som at parkere udenfor båsen. Dette nuancerede billede af parkeringsvagternes arbejde og UnoParks indsats for korrekt afmærkning understreger kompleksiteten i debatten om parkeringsforvaltning.

Anbefalet til dig