Populær restaurant skaber røre: Så meget koster en rejemad

Af: Lucas Andreas

|

22/03/2024

Foto: Google maps
Kommentarsporet var fyldt med utilfredse kunder.

Mest læste i dag

I hjertet af Aalborg har Restaurant Vestre Baadelaug for nyligt sat sindene i kog blandt sine trofaste følgere på de sociale medier. Årsagen? En nydelig rejemad, der nu pryder menukortet for den kommende sæson. Reaktionerne har ikke ladet vente på sig, og de rasende kommentarer strømmer ind fra nordjyder, der finder prisen svær at sluge.

Rejmaden kan nydes til den svimlende pris af 228 kroner.

Du kan se den højtbelagte rejemad i bunden af artiklen.

"Styr jer! Få lavet den pris om. Kan kun gå for langsomt," lyder en af de mange opbragte kommentarer på Facebook, hvor mere end 100 følgere har givet deres besyv med - langt flere end det sædvanlige antal for restaurantens opslag.

Men ifølge restaurantejer Nina Pichler er der en dybere tanke bag det ambitiøse kulinariske eksperiment. Hun fortæller til Ekstra Bladet, at formålet delvist er at udfordre de lokale smagsløg og se, hvordan nordjyderne reagerer på nye tiltag på menukortet.

"Vi prøver at stikke lidt til nordjyderne," forklarer Nina Pichler og tilføjer, at det også handler om at prøve noget nyt efter 20 års succes med deres landskendte bøfsandwich, der har vundet 'Danmarks bedste bøfsandwich' i 2013. Selvom bøfsandwichen stadig er en hjørnesten i restaurantens udbud, ønsker Pichler at udvide horisonten og tilbyde sine gæster unikke retter, de ikke kan finde andre steder.

Rejemaden, der har fået prisen til at skyde i vejret, er blevet forfinet med kaviar til en værdi af 70 kroner.

Restauranten tilbyder dog også en mere prisvenlig version uden kaviar til 160 kroner, samt andre retter dekoreret med den eksklusive delikatesse. Trods den heftige online debat, understreger Pichler, at salget af den omtalte rejemad ikke har taget fart endnu, hvilket undrer hende i lyset af den store opmærksomhed.

På facebook kan man dog også se, at restaurantejeren er helt rolig trods de mange kommentarer. I en humoristisk kommentar skriver restauranten følgende:

"Der er godt nok meget talent gemt i denne her tråd

Forstår simpelthen ikke postyret

- hvor var tale-‘gaverne’ i nov-dec-jan hvor vi havde enhedspris på 125,-

Hold øje med ‘kanalen’ - vi er i gang med en præsentation og det er ikke kedeligt"

Nina Pichler er fast besluttet på at skabe en menu, der skiller sig ud, og hun stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor nordjyderne foretrækker det velkendte frem for at udforske nye smagsoplevelser. "Hvorfor gider man kun have de oplevelser, man kan få alle andre steder?" spørger hun retorisk, idet hun udtrykker et ønske om at tilbyde noget unikt og anderledes til sine gæster.

Anbefalet til dig