Fryseren er et uundværligt element i de fleste hjem, men visse fejlbehæftede opbevaringsmetoder kan forårsage skader, der kan ende med at koste dyrt.
Ifølge eksperter er der visse fødevarer, der bør undgås at opbevares i fryseren, da de kan forårsage skade og resultere i kostbare reparationer, skriver Mirror.
En ekspert hos RGB Direct, en af Storbritanniens største elektronikforhandlere, har delt deres ekspertise om ting, man aldrig bør placere i fryseren, for at forlænge dens levetid - fra dåsefødevarer til æg fra bakken og endda visse frugter og grøntsager.
Den første advarsel går på dåsefødevarer. Eksperterne opfordrer folk til "aldrig at fryse dåsefødevarer i deres originale dåser", da indholdet fryser og udvider sig, hvilket kan få dåserne til at sprænge. Hvis man ønsker at fryse dåsefødevarer, anbefaler eksperterne at "overføre dem til en fryseboks."
Æg med skal bør heller ikke fryses, da væsken indeni kan udvide sig og sprække skallen.
"Hvis du ønsker at fryse æg, er det bedre at slå dem ud, piske dem og opbevare æggeblandingen i en lufttæt beholder," rådede eksperterne.
Fødevarer som salat, agurker og vandmelon kan "blive mosede og miste deres tekstur", hvis de fryses på grund af deres høje vandindhold. Selvom de stadig kan bruges i madlavning efter frysning, "vil de ikke bevare deres oprindelige sprødhed."
Mejeriprodukter som mælk og yoghurt kan ændre struktur og skille ved frysning. Dog tilføjede eksperterne, at "hårde oste som cheddar og parmesan godt kan fryses."
Sidst men ikke mindst, så opfordrer eksperterne til at "være forsigtige med at placere i fødevarer i glasbeholdere i fryseren", da de kan gå i stykker. Hvis man har brug for at fryse mad i glas, anbefalede de at bruge "glasbeholdere til frysere".
Derudover kommer de med en god tommelfingerregel: at holde fryseren ved den "anbefalede temperatur", som normalt ligger omkring -18 °C.