5 fødevarer du ALDRIG må give din hund

Af: Thea Andersen

|

22/08/2023

Mad
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Her er fem fødevarer, du aldrig må give din firbenede ven.

Lige nu læser andre også

Med så mange mennesker, der ejer hunde eller længes efter at få en, er det vigtigt at bemærke, at selvom hunde kan nyde en række fødevarer, er der visse ting, der aldrig bør ende i deres mund.

Dette skyldes, at disse fødevarer kan skadelige for hunde, skriver pulse.ng.

Her er fem fødevarer, du aldrig bør give din hund:

1.) Chokolade

Selvom chokolade formentlig er en af dine favoritsnacks, så må du for alt i verden ikke give din hund et stykke, når du finder pladen frem.

Dette skyldes, at chokolade indeholder Theobromin og Koffein, som hunde ikke kan tåle. Selv små mængder kan føre til symptomer som opkast, diarré, forhøjet hjertefrekvens, kramper og i værste tilfælde død.

2.) Løg og hvidløg

Løg og hvidløg kan også være skadelige, når de indtages af hunde.

Uanset om de er rå, tilberedte eller i pulverform, indeholder løg og hvidløg forbindelser, der kan beskadige en hunds røde blodlegemer og føre til anæmi.

Derudover kan indtagelse af løg eller hvidløg medføre sløvhed, opkastning og endda mere alvorlige sundhedsmæssige problemer over tid.

3.) Nødder

Visse nødder, særligt macadamianødder, kan være giftige for hunde og forårsage symptomer som sløvhed, kramper, opkastning og øget kropstemperatur og bør ikke gives til hunde.

4.) Alkohol

At give din hund alkohol kan føre til alvorlig forgiftning og medføre opkastning, diarré, åndedrætsbesvær.

I værste tilfælde kan det være livstruende, hvis din hund får alkohol.

5.) Avocado

Mens dette måske er sundt for mennesker, er det skadeligt for hunde.

Dette skyldes, at avocado indeholder et toksin kaldet persin, som i store mængder er giftigt for hunde. Indtagelse af avocado kan føre til opkast, diarré og åndedrætsbesvær.

Foruden ovenstående er der andre fødevarer, du aldrig bør give din hund, herunder vindruer, rosiner, fødevarer med højt indhold af forarbejdede sukkerarter og endda koffein.

Anbefalet til dig