Alle, der køber avocadoer i supermarkeder denne november, opfordres til at tjekke, om deres frugt er klar til at blive spist, og advares om, at det måske er bedre at vælge en mere bæredygtig frugt i stedet.
Mange avocadoer i supermarkeder er slet ikke modne nok, og hvis du vælger den forkerte, kan du risikere at vente længe på, at den modner og derfor er klar til at blive spist.
Desuden er avocadoer en af de værste varer at købe i forhold til klimaet, da de ofte transporteres tusindvis af kilometer uden for sæsonen.
Købere bliver ifølge Express advaret om, at når de køber en avocado i et supermarked, medfølger der en betydelig mængde lufttransport og et stort CO2-aftryk.
"Carbon Footprint Ltd estimerer, at to små avocadoer i en pakke har et CO2-aftryk på 846,36 gram (næsten det dobbelte af et kilo bananer)," lyder det fra Sustainable Food Trust ifølge Express.
"På grund af produktionen af avocadoer i Central- og Sydamerika rejser frugten lange distancer for at nå forbrugere i det globale nord. En mexicansk avocado skal rejse 5555 miles for at nå Storbritannien (og endnu længere for at komme til Danmark, red.)."
"På grund af de store afstande plukkes frugten, før den er moden, og transporteres i temperaturkontrolleret opbevaring, hvilket er energikrævende. Storbritanniens import af avocadoer indeholder årligt over 25 millioner kubikmeter virtuelt vand - svarende til 10.000 olympiske svømmebassiner."
"Med de stigende globale temperaturer og mangel på vand har dette alvorlige konsekvenser for lokale samfund, som ikke har adgang til drikkevand. Det betyder, at selvom avocadoer ofte fremstilles som en ren og bæredygtig superfood, har de i virkeligheden alvorlige miljømæssige konsekvenser."
Hvis du har planer om at tage en eller flere avocadoer med fra supermarkedet, bør du derfor tage det op til genovervejelse. Ikke blot fordi de kan være umodne, men i lige så høj grad fordi det har stor indvirkning på miljøet og klimaet.