Airfryer-ekspert deler tricket mod slattent kød og grønt: Bare husk denne ene, simple ting

07/02/2024

Nicolai O. Haugsted

Mad
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Træt af kedeligt kød og bløde grøntsager? Her er den simple løsning.

Mest læste i dag

Forvandlingen af køkkenet med teknologiske vidundere fortsætter, og airfryeren står som et moderne kulinarisk fyrtræ i hjem over hele landet.

Det smarte apparat lover at levere sprød mad med minimalt fedt, men som mange eventyrere i airfryerens rige har opdaget, lurer der udfordringer i de varme vinde.

Dan Zuccarello, den administrerende redaktør ved America's Food Kitchen, afslører overfor The Mirror et afgørende trick til at undgå skuffelsen af fugtige frikadeller og slatne pommes frites.

Hemmeligheden? En god, gammeldags køkkenrulle.

"Det er helt afgørende at sikre, at hele overfladen af din mad er tør, før du putter den i din airfryer for at lave mad," forklarer han.

Det simple skridt er nøglen til at omdanne vand til dampens ærkefjende i jagten på den ultimative sprødhed.

Mange airfryer-aficionados har måske stirret forvirret ind i deres apparaters gryder, undrende over hvorfor deres madlavningseksperimenter mindede mere om en slatne rester fra dagen før, end frisk næring på tallerkenen. Fugtighed er synderen, klar til at forvandle din madlavning til en dampet desillusion.

Med airfryerens stigende popularitet følger en bølge af kulinarisk kreativitet. Fra sprøde kyllingestykker til perfekt tilberedte grøntsager, mulighederne synes uendelige. Men for at nå dette nirvana af nær-fedtfri fryd, understreger Zuccarello nødvendigheden af at holde fugten ude.

"Hvis du tilføjer meget vand, kan højhastighedsblæseren få det til at sprøjte overalt," advarer madlavningseksperter fra cookeryspace.com, påpeger risikoen for både skuffende resultater og apparatskader.

Så næste gang du forbereder dig på at skabe magi i airfryeren: husk at et par omhyggelige dup med køkkenrullen kan være forskellen på madmagi og middagsmismod. Og husk, at i kampen for det perfekte måltid, er tørhed din allierede.

Anbefalet til dig