Alle, der ejer en airfryer, advares nu mod at tilberede én bestemt type mad

Mad
Foto: Shutterstock
En airfryer kan bruges til rigtig mange formål, men du bør ikke bruge den til denne type mad.

Lige nu læser andre også

Fra at bage kager til at lave de perfekte ovnstegte kartofler til søndagsmiddagen er det fristende at tro, at airfryeren er et sandt mirakel i køkkenet.

Denne køkkenmaskine er blevet utrolig populær i løbet af de seneste år, da den giver en hurtigere og mere energibesparende tilberedningsmetode sammenlignet med en traditionel ovn.

Når det gælder friturestegt mad, kan du blot smide ingredienserne i dens kurv og lade den klare arbejdet, i stedet for at stå ved en varm pande. De nyeste modeller giver endda mulighed for at tilberede mad i flere kurve samtidigt.

Men det viser sig, at visse fødevarer ikke egner sig til at komme en tur i airfryeren - herunder en populær klassiker til morgenmaden.

Ifølge Isabella Forgoine, der er ekspert i små køkkenapparater hos AO, bør bacon undgås i airfryeren på grund af potentielle problemer og sikkerhedsrisici, skriver det britiske medie Express.

"Bacon er en af de få fødevarer, der ikke er lettere at tilberede i en airfryer. Uden tilsat olie og med dets høje fedtindhold kan det være mere besværligt, end det er værd," advarer hun.

"Når fedtet smelter under tilberedningen, drypper det ned i bunden af airfryeren, hvilket kan skabe en fedtet belægning, der er svær at rengøre, og som kan påvirke apparatets ydeevne over tid."

I stedet anbefaler hun andre metoder: "Grill eller traditionel pandestegning er mere pålidelige metoder, der forhindrer opbygning af fedt i apparatet."

Airfryeren fungerer ved at cirkulere varm luft omkring maden, hvilket gør den sprød med minimal brug af olie eller fedt. Men på grund af dets høje fedtindhold vil fedtet smelte uden en ordentlig afløbsvej, når det tilberedes i en airfryer.

Hvis du stadig ønsker at bruge din airfryer til bacon, anbefaler BBC Good Food at placere højst tre skiver bacon i ét lag i airfryerens kurv og tilberede det ved 200°C.

"Steg streaky bacon i seks til ti minutter - for letstegt bacon skal det have seks minutter, mens sprød bacon kræver ni til ti minutter," lyder rådet.

Anbefalet til dig