Arctic Street Food flytter madvognen til Limfjordsværftet

Mad
Foto: Arctic Street Food
Det grønlandske inklusionsprojekt Arctic Street Food flytter nu ned til Limfjordsværftet i Vestbyen. Her skal de fremover øve sig i tilberedningen af grønlandsk streetfood og bidrage til det gode fællesskab og den maritime stemning i bydelen.

Mest læste i dag

Der er fuld gang i bylivet på det tidligere værftsområde i Vestbyen. Adgang forbudt-skiltene er for længst taget ned, og byens borgere bruger nu stedet som et maritimt samlingspunkt med foreningsliv, spadsereture og krabbefangst. Fremover vil det også være muligt at finde Arctic Street Food, som får fast base på Limfjordsværftet fra midten af maj.

Grunden er ejet af A. Enggaard, der har allieret sig med den lokale idéudvikler Lars Jeppesen. Han har fået til opgave at undersøge, hvordan området kan omdannes til en moderne bydel med et markant maritimt udgangspunkt:

"Vi er vildt glade for at byde Arctic Street Food velkommen her på Limfjordsværftet. Her har de gode muligheder for at øve sig i madlavningen, ligesom de også kan plante en køkkenhave med grønlandske krydderurter. Derudover er jeg sikker på, at de kommer til at bidrage positivt til fællesskabet hernede, hvor de kan sprede glæde og duften af grønlandsk streetfood," siger Lars Jeppesen og fortsætter:

"Vores overordnede vision er at genoplive værftsområdet, så vi inden for 5-6 år kommer til at skabe en moderne maritim bydel med foreningsliv, håndværk og en smittende maritim stemning som samlingspunkt," fortæller Lars Jeppesen.

Deltager i kulturbegivenheder i hele Danmark

Arctic Street Food er et socioøkonomisk inklusionsprojekt startet af Det Grønlandske Hus Aalborg. Projektet tager udgangspunkt i et interkulturelt madkoncept med fokus på en anderledes fortolkning af grønlandske råvarer, og formålet er at give unge grønlændere mulighed for at gå på opdagelse i deres egen kultur og etniske identitet. Arctic Street Food har været med i DR’s Julehilsner til Grønland, Spot Festival og deltager desuden i kulturbegivenheder i hele Danmark. Hos A. Enggaard glæder man sig også over, at Arctic Street Food flytter ned på Limfjordsværftet:

"Arctic Street Food er en aktiv kulturformidler, som formår at bringe Grønland og den arktiske kultur ind i Aalborgs byliv. Det glæder os derfor, at de nu fremover vil være at finde ved Limfjordsværftet, hvor de vil bidrage til diversiteten og fællesskabet. Det er med til at gøre området til et unikt samlingspunkt for hele Vestbyen og resten af Aalborg," siger bylivsudvikler i A. Enggaard, Hanne Kræn.

Allerede nu finder man et stærkt foreningsliv, som bakker op om byudviklingen omkring Limfjordsværftet. Her samarbejdede man eksempelvis sidste år om et Sankthansaften-arrangement, og på sigt er det planen, at der bliver endnu mere fokus på lignende fællesskaber og initiativer.

Arctic Street Food skal primært bruge faciliteterne på Limfjordsværftet som træningssted og kommer derfor som udgangspunkt ikke til at have en offentlig bod, hvor man kan købe mad. Ved udvalgte lejligheder som eksempelvis jul og Sankt Hans vil Arctic Street Food dog åbne op for salget af den særlige grønlandske streetfood.

Foto: Limfjordsværftet

 

Anbefalet til dig