De fleste har deres foretrukne drink, når de går i byen med venner og familie – om det så er en øl, et glas vin eller en farverig cocktail. Men der findes én bestemt bestilling, som får mange bartendere til at spærre øjnene op – og ikke på den gode måde. Det skriver Unilad.
Det drejer sig om den berygtede Long Island Iced Tea, en cocktail sammensat af vodka, tequila, lys rom, gin, triple sec og en sjat cola. For gæsten kan det lyde som en effektiv vej til en festlig aften – men for bartenderen er det en regulær advarselslampe.
Marisol Delarosa, medejer af baren Brass Monkey i New York, forklarer til The Takeout, at ingen bestiller drinken for dens smag. Ifølge hende er intentionen som regel at drikke sig bevidstløs – og det hurtigt.
Daniel Meursing, eventmedarbejder og driftsansvarlig, går endnu videre og siger, at bestillingen af en Long Island Iced Tea ofte får ham til at søge efter hjælp, i tilfælde af at gæsten senere skaber problemer. Også Jamie Robinson, tidligere bartender og leder på Outrigger Reef Waikiki Beach Resort, advarer imod at servere drinken i travle barer.
For bartendere er kombinationen af mange stærke spiritusser og den høje promille, drinken hurtigt fører til, en farlig cocktail i sig selv. Ifølge Robinson når de fleste kun at drikke én eller to, før de er på vej mod gulvet – bogstaveligt talt.
Morgan Robison, barchef på den taiwanske restaurant Wenwen, siger det uden omsvøb: Gæster, der bestiller Long Island Iced Tea, er ude på én ting – at blive fulde så hurtigt som muligt.
Så næste gang du overvejer denne klassiker, skal du vide, at du næppe vinder bartenderens hjerte med dit valg – tværtimod.