Butikstyve går efter ét specifkt produkt

18/1/23 10:11

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Supermarked er nødsaget til at fjerne produkt fra hylderne.

Man skulle tro at butikstyve ville gå efter de mere luksuriøse varer, som dyrt vin eller det nyeste elektronik.

Men i Føtex Food på Frederiksberg i Århus oplever de dog, at tyvenes lange fingre er mere interesseret i et andet produkt. Det skriver B.T.

Med dagligvarer der fortsat stiger i pris, oplever mange butikker at almene produkter ofte ryger ind under jakken blandt tyvene. I Føtex i Århus er det specifikt Nescafé Gold pulverkaffe.

Det har ført til at butikken har været nødsaget til helt at fjerne kaffepulveret fra butikshylderne. 


“Nogen har været lidt for livlige med fingrene. Derfor har butikken valgt at placere varen i kundeservice, hvor man skal have betjening for at få varen udleveret” udtaler Henrik Vinther Olesen, CSR-chef i Salling Group, der blandt andet driver Føtex og Bilka.

Ifølge Olesen er eksemplet på kaffetyveriet et lokalt problem, men tal databasen Crimestat bekræfter at dagligvarer især er steget i interesse for kleptomanerne.

Ifølge databasen er produkter under varekategorierne “køl og frost”, “kolonial” og “øvrigt”, hvor blandt andet kaffe indgår, på top tre over tyvekoster fra butikkerne siden december.

Henrik Vinther Olesen har udtalt at Salling Group har valgt at fokusere i en højere grad på sikkerhed end normalt.

“Vi har flere butiksdetektiver ude og holde øje, og så kigger vi også hele tiden på, om vi skal justere den måde, vi videoovervåger på. Varer, som man skal have betjening for at få udleveret, er også en af løsningerne” udtaler han.