De fleste hælder dette ud i vasken: Nu har Thisted Bryghus opdaget smart genanvendelse

Af: Mie M.B

|

28/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I stedet for at smide restprodukter ud har bryggeriet opdaget denne geniale genanvendelse

Mest læste i dag

Thisted Bryghus har brygget den ene klassiker efter hinanden i en periode, der strækker sig over et århundrede. Nu er de atter på en banebrydende mission for at revolutionere måden, hvorpå vi tænker genanvendelse af restprodukter fra ølproduktion. Under ledelse af produktionschef Theis Dahlgaard, har bryggeriet lagt i karret til en mere klimavenlig praksis ved at omdanne restøl til spiritus som gin og snaps. Det fortæller TVMidtvest.

Inspirationen til dette grønne skift blev fundet under virksomhedsprogrammet SVM:Grøn, der tilbød Thisted Bryghus vejledning i at blive mere miljøbevidst. Resultatet er en ambitiøs genbrug af det, der tidligere blev betragtet som rester fra ølproduktionen. "Vi har taget noget, som vi har lukket ud i kloakken de sidste 100 år, og nu står det på de fine hylder i butikkerne," udtaler en stolt Dahlgaard.

Innovationen kom i en kritisk tid, hvor salget blev påvirket af Ruslands invasion af Ukraine. Denne udfordring blev omdrejningspunktet for at lancere projektet med at destillere restøl for at udvinde alkohol, der kan anvendes i fremstillingen af nye, spændende spiritus. "Det smager rigtig godt. Men man kan godt fornemme, at det smager af øl," forklarer Dahlgaard, der understreger den omhyggelige proces med at kombinere restøllet med komplementære ingredienser for at sikre en fremragende smagsoplevelse.

Dette projekt markerer kun begyndelsen på Thisted Bryghus' rejse mod en grønnere fremtid. Dahlgaard teaser for at flere miljøvenlige initiativer er på vej, der ligeledes bidrage positivt til miljøet. "Der kommer noget ud inden længe," siger han.

Anbefalet til dig