Vil du være sikker på at få perfekte røræg gang på gang, så er det en god idé at bruge denne ene ingrediens.
Lige nu læser andre
Røræg er en fast del af den danske madkultur og har en naturlig plads på brunch- og morgenbordet. Hos nogle er det kun i weekenden, mens andre derimod starter alle deres dage med en omgang røræg.
Uanset om røræggene serveres som en del af en traditionel morgenmad eller lægges i sandwich med ost eller laks, er det en af de bedste proteinkilder, der samtidig kan holde energiniveauet oppe resten af dagen.
Alligevel er røræg ikke helt så nemme at lave, som mange tror. Uanset om ægget slås direkte ud på panden og piskes derfra, eller om røræggene tilberedes i mikrobølgeovn, findes der dog én ingrediens, som kan sikre perfekte røræg hver gang.
Den ingrediens, der skal tilsættes æggeblandingen for at gøre dem ekstra lækre, er sødmælk – og den skal tilsættes, inden æggene piskes sammen.
“At tilsætte en lille mængde sødmælk til røræg giver en god balance mellem fugtighed og fylde uden at overdøve den lette tekstur,” skriver Daniel Gritzer fra Serious Eats ifølge Express.
Læs også
I en lille skål piskes æg, salt og den ønskede mængde mælk (30 ml) sammen. Panden skal forvarmes for at opnå den perfekte kombination af luftige æg uden overskydende væske, men man kan selv vælge mellem middel eller høj varme.
Smelt lidt usaltet smør på en slip-let-pande. Når smørret er varmt og skummende, er æggene klar til at blive hældt på panden og vil være færdige på blot fem minutter.
“Denne opskrift er en gamechanger. Jeg elsker æg, men har aldrig kunnet få dem luftige. Jeg havde aldrig tænkt på at tilsætte salt før piskning – gamechanger,” skrev en bruger om opskriften.
“Elsker denne opskrift! Jeg fandt den for et par måneder siden og bruger den nu hver gang, jeg laver røræg,” lød det fra en anden.
Andre brugere har afsløret, hvordan de har justeret opskriften på de luftige røræg ved at tilsætte frisk spinat. Det sidste trin er naturligvis blot at anrette og nyde det lækre resultat.