Denne jordbærtærte tager dig med storm – og kræver næsten intet

Af: Mie M.B

|

21/05/2025

Mad
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Med simple ingredienser kan du hurtigt smide en lækker jordbærtærte sammen

Lige nu læser andre også

Når solen skinner, og du har lyst til noget sødt uden at bruge timer ved ovnen, så er denne jordbærdessert med citronkvark svaret.

Den kræver hverken særlige bageevner eller lange ingredienslister – men leverer til gengæld friskhed, sødme og en fløjlsblød creme, der smelter sammen med sæsonens saftigste bær. Det fortæller det tyske medie Leckerschmecker.

Friske bær og syrlig creme – et match lavet i dessert-himlen

Start med at give dine jordbær lidt kærlighed. Fyld en skål med vand, læg bærrene i og lad dem trække lidt, før du fjerner stilkene og skærer dem i halve eller kvarte.

Drys dem med lidt sukker og lad dem stå, mens resten af kagen forberedes.

Fløden piskes stiv med sukker, og citronens friske skal rives ned i kvarken. Når kvarken og flødeskummet forenes, får du en let og luftig citroncreme, der fungerer som kagens lækre base.

Lagkagebund gør det nemt – købt eller hjemmelavet

Smæk en lagkagebund på et fad, smør cremen jævnt ud, og når bærrene har smidt lidt af saften, fordeler du dem på toppen. Skal det være ekstra lækkert? Sæt kagen på køl i en time, så cremen bliver fast og intens i smagen.

Køleskabstricket, der løfter kagen

Kagen smager godt med det samme, men bliver endnu bedre efter en times hvile i køleskabet. Vent gerne med jordbærrene til sidst – så holder de sig friske og fine.

Kort sagt: Minimal indsats, maksimal wow-effekt.

Det skal du bruge:

500 g jordbær

4 spsk sukker

1 bæger fløde

1 økologisk citron

250 g kvark

1 færdigkøbt lagkagebund (eller hjemmelavet)

Anbefalet til dig