Dette bør du ALTID krydre dit kød med

27/10/22 09:31

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock
Næste gang du skal tilberede kød på, bør du finde sukkeret frem.

Det lyder måske mærkeligt, men der er faktisk en god mening med det.

Det er de færreste, som ikke ved, at man krydrer sit kød med salt og peber, før man tilbereder det. På den måde trænger saltet ind i kødet og tillader dets naturlige smag at komme bedre ud. 

Men vidste du, at der gemmer sig en anden ingrediens i dit køkken, der kan tage dit krydderi-spil til det næste niveau? 

Humlen er, at det fungerer med hvert et stykke kød, og den tilpasser sig enhver smagsprofil. 

Ingrediensen er naturligvis sukker.  

At få den perfekte brune skorpe på siderne af sin bøf eller svinekotelet kan kræve et enormt kærlighedsarbejde. Det tager tid for den dejlige brune skorpe at danne sig, og alle krydderier kaster processen ud af kurs. 

Men det kan løses med sukkeret. Du skal blot drysse lidt af det udover dit kød, før det rammer gryden, og så får du en meget hurtigere vej til den farve, som du håber på at opnå. 

Det skyldes, at sukkeret karamelliserer i varmen og skaber en let brun skorpe, som du ellers kunne have ventet dobbelt så længe på. Det skriver Bon Appetit ifølge Dagens.dk.

Dog skal du være opmærksom på, at du ikke oversteger indersiden af kødet, hvorfor du bør holde øje med varmen.