Avocado på ristet brød er en sund måde at starte dagen på, men mange tror, at det er en kedelig morgenmad, men det skyldes, at de ikke laver den rigtigt. Det virker måske som en basal opskrift, men avocadoer er ofte ret smagsneutrale, medmindre du ved, hvordan du fremhæver smagen.
Gaby Dalkin, der er kok og grundlægger af What's Gaby Cooking, har afsløret, at brugen af en smule salt fremhæver avocadoens naturlige cremethed.
"Afslut altid din avocadomad med et drys groft salt. Det løfter smagen på den bedst mulige måde og giver lidt tekstur," siger hun ifølge Express.
Sådan laver du avocadomad rigtigt
Avocadoer er populære, da de har en glat og fed konsistens, men smagen kan være tam - selv når de er modne. Her hjælper salt med at forstærke smagen, da det fremhæver den mere smøragtige smag og tilføjer en knasende tekstur, der kontrasterer avocadoens blødhed.
Det er dog vigtigt først at vælge de bedste avocadoer i supermarkedet og sikre sig, at de er modne, inden du laver denne ret.
"Jeg plejer at købe mine avocadoer stenhårde, så de kan modne på mit eget køkkenbord uden at andre rører dem. Når de er klar, skal de give en smule efter, når du trykker på dem," fortæller Gaby.
Modne avocadoer føles en smule bløde, har en mørkegrøn farve, og under stilken skal de være grønne. Hvis du har brug for at modne en avocado hurtigt, kan du prøve at opbevare den i papirspose - så er den klar til at spise på få timer.
Rist derefter brødet, indtil det er gyldenbrunt. Mange foretrækker at bruge et groft brød til avocadomad, så det kan være nemmere at riste det på en stegepande, hvis det ikke passer i din brødrister.
For at skære en avocado skal du blot halvere den og fjerne stenen. Skrab kødet ud og læg det i en skål. Mos det derefter med en gaffel i nogle minutter, indtil du opnår den ønskede konsistens.
"Grov eller glat avocado... Det er en smagssag, men jeg foretrækker den glat med nogle få klumper. Hvis det er for groft, falder avocadoen let af brødet, og det ønsker ingen," siger hun.
Tilsæt salt og lidt peber til den moste avocado, men husk også lidt citronsaft. Citronsaft hjælper ikke kun med at fremhæve saltsmagen, men giver også en frisk og syrlig smag til frugten.
Smør avocadoen ud på dit ristede brød, og din morgenmad vil smage fantastisk. Du kan tilføje andre toppings som pocheret æg, bacon, røget laks eller endda chiliflager.
Avocadomad er nemt at lave og kan tilpasses præcis, som du ønsker - men hvis du sørger for at mestre de grundlæggende trin og krydrer den rigtigt, vil det smage meget bedre.