Vil du være sikker på, at din kylling får mest mulig smag? Så skal du bare tilsætte denne ene ingrediens til panden.
Lige nu læser andre
Kylling er en populær vare i de fleste danske hjem, men det kan være svært at tilberede den helt perfekt uden at den bliver tør. Afhængigt af udskæringen kan kylling desuden mangle smag.
Kyllingebryst er særligt berygtet for at være tørt og smagsløst, når det tilberedes derhjemme, men en madekspert har afsløret, hvordan én ingrediens og en simpel teknik kan forvandle kedelig kylling til noget langt mere lækkert.
Det bedste af det hele er, at du sandsynligvis allerede har ingrediensen i dit køleskab. I en nylig TikTok-video afslørede NYT Cooking nemlig, at ingrediensen er noget så simpelt som smør.
“At overøse kyllingebryst med smør er en smart måde at tilføre smag og saftighed til et ellers magert og mildt protein,” sagde eksperten fra NYT Cooking ifølge Express.
Smør forbedrer kyllingens smag ved at fungere som bærer af andre smagsgivere, der tilsættes til panden, såsom krydderurter, hvidløg og krydderier, som er fedtopløselige og trænger ind i kødet. Mælkeproteinerne i smørret karamelliserer desuden og giver en sødlig og nøddeagtig smag.
Læs også
Smørrets fedtindhold giver kyllingen en fyldig smag, og at overøse din kylling med smør holder den saftig og mør.
For at sikre, at kyllingen bliver perfekt tilberedt, skal du først sørge for at give brystet en god stegeskorpe ved høj varme. Derefter skrues der ned for varmen, og du tilsætter smør og krydderier. Når smørret begynder at skumme, tager du en ske og hælder det varme smør over kyllingen.
“Det du får, er et godt krydret, gyldent kyllingebryst med et strejf af hvidløg og krydderurter,” sagde NYT Cooking.
Her er opskriften, så du kan løfte dine kyllingebryster derhjemme.
Læs også
Ingredienser:
- 680-900 gram kyllingebryst uden ben og skind
- Salt
- Sort peber
- 1 spsk. vegetabilsk olie eller rapsolie
- 3 spsk. usaltet smør
- 4 fed hvidløg, knust og pillet
- 4 kviste rosmarin, timian eller salvie – eller en blanding
Fremgangsmåde:
- Brug en kødhammer eller en tung pande til at banke kyllingebrysterne til en jævn tykkelse. Dup dem tørre og krydr med salt og peber. Smør alle sider med olie.
- Varm en stor pande – gerne støbejern – op ved middelhøj varme, indtil den næsten ryger. Læg kyllingen på og steg den i 3-5 minutter, til den er gylden på undersiden.
- Skru ned til middel-lav varme. Vend kyllingen, og tilsæt smør, hvidløg og krydderurter.
- Når smørret begynder at skumme, skal du hælde det over kyllingen med en ske, indtil den er gennemstegt – ca. 3-5 minutter. Hæld ekstra smør over lyse områder, så der dannes en jævn stegeskorpe.
- Læg kyllingen på tallerkenen, og top med smørret og alt indholdet fra panden. Lad kyllingen hvile i 5 minutter før du skærer den ud.