Nyheder24.dk
Forside Mad Din kylling får langt mere smag med denne metode: Du...

Din kylling får langt mere smag med denne metode: Du skal bare tilsætte 1 ingrediens til panden

Raw Chicken filet breast on plate, rå kylling bryst filet
Shutterstock

Vil du være sikker på, at din kylling får mest mulig smag? Så skal du bare tilsætte denne ene ingrediens til panden.

Lige nu læser andre

Kylling er en populær vare i de fleste danske hjem, men det kan være svært at tilberede den helt perfekt uden at den bliver tør. Afhængigt af udskæringen kan kylling desuden mangle smag.

Kyllingebryst er særligt berygtet for at være tørt og smagsløst, når det tilberedes derhjemme, men en madekspert har afsløret, hvordan én ingrediens og en simpel teknik kan forvandle kedelig kylling til noget langt mere lækkert.

Det bedste af det hele er, at du sandsynligvis allerede har ingrediensen i dit køleskab. I en nylig TikTok-video afslørede NYT Cooking nemlig, at ingrediensen er noget så simpelt som smør.

“At overøse kyllingebryst med smør er en smart måde at tilføre smag og saftighed til et ellers magert og mildt protein,” sagde eksperten fra NYT Cooking ifølge Express.

Smør forbedrer kyllingens smag ved at fungere som bærer af andre smagsgivere, der tilsættes til panden, såsom krydderurter, hvidløg og krydderier, som er fedtopløselige og trænger ind i kødet. Mælkeproteinerne i smørret karamelliserer desuden og giver en sødlig og nøddeagtig smag.

Læs også

Smørrets fedtindhold giver kyllingen en fyldig smag, og at overøse din kylling med smør holder den saftig og mør.

For at sikre, at kyllingen bliver perfekt tilberedt, skal du først sørge for at give brystet en god stegeskorpe ved høj varme. Derefter skrues der ned for varmen, og du tilsætter smør og krydderier. Når smørret begynder at skumme, tager du en ske og hælder det varme smør over kyllingen.

“Det du får, er et godt krydret, gyldent kyllingebryst med et strejf af hvidløg og krydderurter,” sagde NYT Cooking.

@nytcooking

Here’s how to make Butter-Basted Chicken Breasts: • 1½ to 2 pounds boneless, skinless chicken breasts • Salt and black pepper • 1 tablespoon vegetable or canola oil • 3 tablespoons unsalted butter • 4 garlic cloves, smashed and peeled • 4 rosemary, thyme or sage sprigs, or a mix Use a meat mallet or heavy skillet to pound the chicken breasts to an even thickness. Pat dry and season with salt and pepper. Coat all sides with the oil. Heat a large, preferably cast-iron, skillet over medium-high until just smoking. Add the chicken and cook until golden underneath, 3 to 5 minutes. Reduce heat to medium-low. Flip the chicken and add the butter, garlic and herbs. When the butter is foaming, tilt the skillet and spoon the melting butter over the chicken until cooked through, 3 to 5 minutes. Spoon the butter onto any pale areas to create an even crust. Transfer the chicken to plates and top with all the butter and bits in the skillet. Let rest for 5 minutes before slicing. #foodtiktok #foodtok #recipe #chicken #howtocook

♬ bummin out – choppy.wav

Her er opskriften, så du kan løfte dine kyllingebryster derhjemme.

Læs også

Ingredienser:

  • 680-900 gram kyllingebryst uden ben og skind
  • Salt
  • Sort peber
  • 1 spsk. vegetabilsk olie eller rapsolie
  • 3 spsk. usaltet smør
  • 4 fed hvidløg, knust og pillet
  • 4 kviste rosmarin, timian eller salvie – eller en blanding

Fremgangsmåde:

  1. Brug en kødhammer eller en tung pande til at banke kyllingebrysterne til en jævn tykkelse. Dup dem tørre og krydr med salt og peber. Smør alle sider med olie.
  2. Varm en stor pande – gerne støbejern – op ved middelhøj varme, indtil den næsten ryger. Læg kyllingen på og steg den i 3-5 minutter, til den er gylden på undersiden.
  3. Skru ned til middel-lav varme. Vend kyllingen, og tilsæt smør, hvidløg og krydderurter.
  4. Når smørret begynder at skumme, skal du hælde det over kyllingen med en ske, indtil den er gennemstegt – ca. 3-5 minutter. Hæld ekstra smør over lyse områder, så der dannes en jævn stegeskorpe.
  5. Læg kyllingen på tallerkenen, og top med smørret og alt indholdet fra panden. Lad kyllingen hvile i 5 minutter før du skærer den ud.
Ads by MGDK