Dine hårdkogte æg bliver perfekte hver gang med ekspertens 'hemmelige' tip

Mad
Foto: Susie Hedberg/Shutterstock
Foto: Susie Hedberg/Shutterstock
At lave det perfekte hårdkogte æg er ikke nemt, men eksperter har afsløret den præcise metode, du skal bruge for at opnå det bedste resultat.

Lige nu læser andre også

At spise kogte æg giver dig en række sundhedsmæssige fordele, såsom at tilføre kroppen essentielle proteiner og vitaminer samt at forbedre fordøjelsen.

Mediet Original Homesteading skriver, at 'hemmeligheden bag perfekte hårdkogte æg hver gang' er at følge én specifik metode. Et vigtigt råd fra eksperterne er, at du ikke skal koge dem for længe, da de kan blive gummiagtige og svære at pille.

Æg er en næringsrig fødevare, der kan tilberedes på mange forskellige måder, men kogning er en af de mest almindelige og enkle. For at lave det perfekte æg handler det hele om timing, men hvor længe skal de egentlig koge?

"Nøglen er at koge dine æg i ni til tolv minutter, afhængigt af deres størrelse. Brug af et ur kan hjælpe dig med at opnå blommer, der er faste, men stadig cremede - og undgå den grønne kant, som opstår ved overkogning," lyder det fra Original Homesteading.

De påpeger også, at temperaturen er lige så vigtig som tiden. Med dette in mente bør du starte med at bringe vandet i kog, så det bulderkoger, inden du forsigtigt tilsætter æggene for at sikre jævn tilberedning. Når æggene er tilsat, skal du skrue ned for varmen og holde en let kogning.

Ifølge Very Well Health indeholder protein fra animalske kilder, som æg, alle ni essentielle aminosyrer, som kroppen ikke selv kan danne.

"Proteinet i æg er letfordøjeligt og kan hjælpe med at skabe mæthedsfornemmelse (følelsen af at være mæt efter et måltid)," skriver de.

"Nogle undersøgelser antyder også, at protein fra æg beskytter mod infektioner og måske også mod kræft og forhøjet blodtryk."

Hvis du er i tvivl om, hvilke måltider du kan nyde dine kogte æg med, kan du f.eks. spise dem på ristet brød eller som en del af en salat. Alternativt kan du lave en sandwich - én idé er en sandwich med salat, tomat og æg.

Ved at følge disse råd vil du aldrig mere ende med en rå æggeblomme - og i stedet få perfekt kogte hårdkogte æg gang på gang.

Anbefalet til dig