Det er ikke gået nogens næse forbi, at airfryeren har taget de danske køkkener med storm, og dens popularitet er ikke til at tage fejl af.
Apparatet lover at gøre madlavning både hurtigere og lettere, hvilket mildest talt lyder som en drøm.
Det er dog værd at nævne, at den også har sine begrænsninger, og at det ikke er ALLE madvarer, der er egnet til at blive tilberedt i en airfryer.
Mediet OW har nu lavet en liste, som hjælper dig med at finde hoved og hale i, hvilke madvarer, der ikke bør tilberedes i en airfryer.
4 madvarer der ikke bør tilberedes i airfryeren
Grønne bladgrøntsager
Selvom tanken om sprøde, grønne bladgrøntsager kan være fristende, er airfryeren ikke vejen frem. Den kraftige luftstrøm kan reducere dine grøntsager til ubrugelige rester, der sidder fast på maskinens sider.
Saucer og supper
Det kan virke åbenlyst, men det er stadig værd at nævne: airfryeren er ikke stedet for dine supper og saucer. Denne type mad har brug for at simre og udvikle smag, og det er en af de få ting, en airfryer ikke kan tilbyde.
Store kødstykker
At forsøge at tilberede store kødstykker - især med ben - i en airfryer, kan hurtigt ende galt. Det er langt bedre at benytte en pande, da du lettere kan sikre, at det bliver tilberedt jævnt.
Pasta
Pasta, ris, og lignende bør stadig tilberedes i en gryde. Med disse tørre madvarer gør du klogt i at benytte dig af den klassiske metode, som der jo heller aldrig har været noget i vejen med.