Disse 6 fødevarer er rige på B12-vitamin: Du bør oftere spise dem derhjemme

Mad
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du har et ønske om at skrue op for dit indtag af B12-vitamin, er der flere gode måder at gøre det på. Du kan med fordel vælge at spise flere af disse seks fødevarer.

Lige nu læser andre også

Selv personer, der indtager animalsk protein, bør være opmærksomme på tegn på mangel på B12-vitamin. Dette næringsstof spiller en afgørende rolle i kroppens korrekte funktion. Når niveauerne er lavere end de burde være, er det noget, der ender med at påvirke kroppen på en negativ måde.

Mangel på B12-vitamin kan blandt andet føre til træthed, nedtrykthed og dårligt humør, vejrtrækningsproblemer og hjertebanken. Derudover kan det også påvirke kognitive funktioner og forstyrre hukommelse, koncentration og endda balancen.

Med dette in mente delte eksperten Danielle Luz Gonçalves en liste med seks fødevarer, der er rige på B12-vitamin med avisen Metrópoles. Konkret er der tale om den følgende liste:

  1. Okse- og kyllingelever.

  2. Fisk som laks, tun, sardiner og ørred.

  3. Æg, især blommen.

  4. Mejeriprodukter (mælk, ost og yoghurt).

  5. Rødt kød og fjerkræ.

  6. Skaldyr som østers, muslinger og rejer.

Det kan naturligvis være svært at vide, hvorvidt man har brug for at indtage mere B12-vitamin. Hvis du oplever en eller flere af de symptomer, der er nævnt herover, så er der dog en chance for, at det er tilfældet.

Heldigvis er der intet på listen over de seks fødevarer, der er usunde. Derfor er der i det hele taget god grund til at gøre dem til en fast del af din kost.

Er det ikke noget, der i forvejen er en relativt fast del af din kost, er det derfor en god idé at få lavet om på det. Det gør sig i særdeleshed gældende for æg og fisk, der byder på et væld af fordele. Hertil er det også fødevarer, som du kan bruge til en lang række retter.

Anbefalet til dig