Disse fødevarer må aldrig komme i køleskabet: De færreste er klar over det

Af: Alberte B. C.

|

24/06/2025

Mad
Genrefoto: Caroline Ruda/Shutterstock
Genrefoto: Caroline Ruda/Shutterstock
Du tror, de hører til i køleskabet – men det ødelægger maden.

Lige nu læser andre også

Hvis du smider brødet direkte i køleskabet og pakker tomaterne på nederste hylde, når du kommer hjem fra indkøb, er du ikke alene.

Men det kan koste dig både smag, penge og strøm. Ifølge eksperter fra Hisense UK er der nemlig flere madvarer, som bør holdes langt væk fra køleskabet.

Og særligt i sommermånederne, hvor temperaturen stiger, og fristelsen for at afkøle alt er stor, kan det gå galt.

Køleskabet bliver overbelastet, og visse fødevarer tager skade.

Tag bare tomater. Kulden stopper deres modning og giver dem en mærkelig konsistens. De skal i stedet ligge i en skål på køkkenbordet – gerne i skyggen.

Det samme gælder for brød, der hurtigt bliver tørt i kulden. Det hører hjemme i en brødkasse, ikke i køleskabet.

Kartofler er en anden klassiker. I køleskabet forvandles deres stivelse til sukker, og det forringer smagen og får dem til at rådne hurtigere. De skal ligge mørkt og køligt, men ikke for koldt – og aldrig i plastikposer.

Løg og hvidløg er heller ikke glade for fugtige køleskabsmiljøer. De mugner og spirer hurtigere. De har bedst af at ligge tørt og luftigt – gerne i netposer eller åbne kurve.

Ifølge eksperterne er det heller ikke ligegyldigt, hvordan man organiserer selve køleskabet.

"Bundhylden er typisk den koldeste og ideel til råt kød og fisk, mens døren er lidt varmere og bedre egnet til ting som dressinger. Frugt og grønt bør ligge i grøntsagsskufferne," forklarer de ifølge mediet Express.

Overfyldte hylder og sjældent rengjorte skuffer kan også føre til dårlig luftcirkulation og bakterievækst. En let omgang natron og vand hver tredje uge kan gøre underværker.

Anbefalet til dig