Du kan lave brød i airfryeren med kun 2 ingredienser - og det er bedre end surdejsbrød

Mad
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Din airfryer kan bruges til mange formål, hvilket også omfatter at bage lækkert brød.

Lige nu læser andre også

Der findes næsten ikke noget bedre end en nybagt, hjemmelavet brød. Det har du sikkert hørt mange gange før. Det havde Nicola Roy også, men indtil for nylig havde hun aldrig selv forsøgt at bage det. Hun havde altid været afskrækket af de mange opskrifter, som kræver æltning og lange hævetider.

Derfor vakte det hendes interesse, da hun faldt over en brødopskrift på det sociale medie Instagram, der kun krævede to ingredienser.

Opskriften blev delt af Emily Scott, der også er kendt som What I Ate For Breakfast, og lovede et lækkert brød med minimal indsats. Endnu bedre: brødet kunne bages i en airfryer, så det skulle naturligvis prøves.

I en kort video afslørede Emily sin opskrift, som kun kræver græsk yoghurt og selvhævende mel. Ingen gær og ingen dyre ovnfaste fade — og vigtigst af alt: ingen ventetid på, at dejen skal hæve.

"Teksturen er ikke helt så luftig og blød som et brød med gær (mere som sodabrød), men det er blødt, har en lækker, sprød skorpe og er perfekt til at riste eller nyde lunt med smør," skriver hun som tekst til videoen.

Det lød lovende, så hun gik straks i gang med at lave sin egen version. Forventningerne var lave - det var trods alt første forsøg - men resultatet overraskede positivt. Det var både nemt og velsmagende. Her er hvordan man kan lave det selv:

Ingredienser:

  • 500 g selvhævende mel

  • 475 g græsk yoghurt

  • En knivspids salt (valgfrit)

Til pensling:

  • Ét æg

  • En sjat mælk

  • 1 teskefuld sesamfrø

Fremgangsmåde

  1. Vej melet og yoghurten af i to separate skåle.

  2. Tilsæt saltet til melet og rør kort rundt. Tilsæt derefter yoghurten og bland det hele sammen med hænderne, en ske eller en røremaskine, indtil dejen er glat. Hvis dejen virker for tør, kan man tilsætte en smule vand.

  3. Lav en æggeblanding ved at piske ægget sammen med lidt mælk - det giver brødet en flot, gylden overflade under bagningen.

  4. Beklæd kurven i airfryeren med bagepapir og læg dejen i. Pensl overfladen med æggeblandingen og drys sesamfrø over.

  5. Brug bagefunktionen i airfryeren og bag brødet i 40 minutter ved 160°C.

Man kan kontrollere, om brødet er færdigt, ved at banke på bunden - lyder det hult, er det klart. I Roys tilfælde skulle brødet have lidt længere tid, så det fik yderligere 15 minutter, hvor det var dækket med stanniol, så overfladen ikke blev for mørk.

Roy havde været lidt nervøs for, om dejen ville hæve for meget og svine airfryeren til, men det gik helt uden problemer - og brødet var så indbydende, at hun næsten ikke kunne vente med at smage det.

Skorpen var sprød, og indeni var det både sejt og lækkert - som surdejsbrød, men faktisk bare bedre. Familien fik lov at smage, og alle var enige: det smagte fantastisk. De kunne knap tro, at brødet kun indeholdt to ingredienser.

Brødet var endnu bedre ristet - især med smør eller yndlingspålæg. Det var hendes første gang med hjemmebagt brød, men bestemt ikke den sidste. Især ikke med så nemme opskrifter som denne.

Anbefalet til dig