Vi er efterhånden ved at være halvvejs igennem efteråret, og lige nu holder en stor del af befolkningen efterårsferie.
Med andre ord er der masser af tid til en årets mest elskede traditioner - nemlig æblekage.
Der er noget helt særligt ved duften af friske æbler, kanel og smør, der breder sig i køkkenet, og at tage en bid af en æblekage føles som at tage en bid af selve efteråret.
Her i artiklen får du præsenteret en simpel opskrift, som er svær at gå galt i byen med.
Ingredienser
For at lave denne skønne æblekage skal du bruge følgende:
2 æg
200 g sukker
100 g smør
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker
1 æble skåret i små tern
Til topping skal du bruge følgende:
2 æbler
1 spsk. stødt kanel
2 spsk. sukker
Sådan laver du æblekagen
Spis Bedre, som står bag opskriften, skriver, at du skal starte med at tænde ovnen på 180 grader.
Derefter skal du piske æg og sukker sammen, indtil det er lyst og skummende. Smelt så smørret og rør det i æggemassen.
Efterfølgende skal du blande hvedemel, bagepulver og vaniljesukker og sigt det i dejen. Rør godt, indtil dejen er jævn. Skræl og skær et æble i små tern og vend dem i dejen.
Hæld så dejen i en smurt springform.
Topping og bagning
Skær de to æbler til toppingen i tynde både og læg dem oven på dejen i et flot mønster. Bland kanel og sukker og drys det jævnt over æblerne.
Bag kagen i ovnen i cirka 35 minutter. Tjek, om kagen er gennembagt ved at stikke en strikkepind i midten – hvis den kommer ud ren, er kagen klar.