En ekspert inden for madspild har advaret om at undgå at placere mælk på dørhylden i køleskabet, selvom det kan virke som det mest oplagte sted at sætte den. Med den vedvarende økonomiske krise, der påvirker vores madindkøb og mere, leder mange af os efter måder at reducere spild og sikre, at de produkter, vi køber, holder sig friske i længere tid.
Ifølge Tessa Clarke fra OLIO, en app udviklet til at dele overskudsmad, er der nogle råd til at reducere madspild, spare penge og mindske miljøpåvirkningen.
Til Dublin Live har hun fortalt, at man aldrig bør opbevare mejeriprodukter, herunder mælk og smør, i dørhylden i køleskabet, da det til sidst vil få mælken til at blive dårlig, hvilket er spild af både mælk og penge.
Det skriver Mirror.
I stedet opfordrer hun til at placere mælkeprodukter bagerst i køleskabet, hvor temperaturen er koldest, for at sikre, at mælken holder sig frisk så længe som muligt.
Kan fryses
Tessa forklarer videre, at selvom mælk faktisk kan fryses ned, bør kartonen kun være trekvart fuld for at give plads til, at mælken kan udvide sig, når den fryses.
Nedfrosset mælk smager dog ikke lige så friskt som frisk mælk.
"Mælk kan fryses i emballagen i cirka fire måneder ved -18⁰. Vær dog opmærksom på, at mælk, der har været nedfrosset, ikke smager lige så friskt som frisk mælk, og derfor er nedfrosset mælk mere velegnet til madlavning," står der på nemlig.com's hjemmeside.