En ekspert i madspild, der hedder Tessa Clarke, har advaret om, at forbrugere ikke bør opbevare deres mælk i køleskabslågen, selvom det måske virker som det mest oplagte sted at opbevare den.
Ifølge eksperten kan denne placering få den til at blive dårlig hurtigere.
Det skriver Mirror.
I stedet opfordres forbrugerne til at opbevare mejeriprodukter som mælk bagerst i køleskabet, hvor temperaturen er lavest.
Derudover kan mælk også fryses ned for at bevare dens friskhed og forlænge holdbarheden. Den ændrer dog smag ved frysning.
"Mælk kan fryses i emballagen i cirka fire måneder ved -18⁰. Vær dog opmærksom på, at mælk, der har været nedfrosset, ikke smager lige så friskt som frisk mælk, og derfor er nedfrosset mælk mere velegnet til madlavning," skriver nemlig.com på sin hjemmeside.
Den tredje mest spildte fødevare
Catherine David, der direktør for samarbejde og forandring hos WRAP, udtaler:
"Mælk er den tredje mest spildte fødevare i hjemmet efter kartofler og brød, med omkring 490 millioner liter skyllet ud i afløbet hvert år - 18 og en halv liter per husstand - til en værdi af £270 millioner," siger hun.
Ifølge direktøren er hovedårsagen, at den ikke bliver drukket før udløbsdatoen.