Det sker så let. Man har maden liggende, tiden går, og den ender længere inde i køleskabet... og bliver glemt.
Mens visse madvarer kan holde sig i køleskabet i flere dage, advarer eksperter om, at andre allerede kan blive dårlige efter blot én til to dage - selv når de er tilberedt.
Dr. Tracey Brigman, diætist og klinisk lektor ved University of Georgia's Department of Nutritional Sciences, fortalte DailyMail.com:
"De fleste rester vil sikkert holde i tre eller fire dage, hvis de opbevares på køl inden for to timer og pakkes i en lufttæt beholder. Men der er noget mad, der er mere tilbøjelig til bakterievækst og måske bør spises meget hurtigere."
Her er fem overraskende madvarer, der kan gøre dig syg, hvis de ikke spises inden for en dag efter køb fra butikken:
Hårdkogte æg
Hvis du vil have, at dine hårdkogte æg holder længere end 24 timer, skal du lade dem være i skallen. Ifølge det amerikanske landbrugsministerium (USDA) fungerer æggeskallen som en beskyttelse mod bakterier.
Hakket kød
Hakket kød holder kun en dag - højst to - i køleskabet, før det begynder at blive dårligt. Den høje fugtighedsgrad gør det mere tilbøjeligt til at tiltrække bakterier så snart det er kølet ned. Bakterier fra overfladen af råt hakket kød og pølse kan blandes i produktet under hakning.
Cantaloupemelon
Cantaloupmelon bør spises så hurtigt som muligt efter, den er blevet skåret op, da sygdomsfremkaldende bakterier hurtigt vokser.
Rå kylling
Rå kylling kan kun opbevares i køleskabet i en til to dage, før det bliver dårligt. Selv efter tilberedning anbefales de, at man kasserer det efter fire dage. Kylling er særligt modtagelig for salmonella, fordi den er mindre tæt end rødt kød som oksekød.
Kogt ris
Kogt ris kan kun holde i en dag i køleskabet, før det bliver dårligt.