Hvis du nogensinde har oplevet, at dine kartofler spirer for tidligt, eller bliver bløde og ubrugelige, er du ikke alene.
Heldigvis er der en simpel måde at forlænge deres holdbarhed på – og det kræver blot det rette opbevaringssted.
Mange har tidligere fået at vide, at kartofler ikke bør opbevares i køleskabet, da de kolde temperaturer kan omdanne naturlige sukkerstoffer til akrylamid - et stof der er mistænkt for at være kræftfremkaldende.
Det skriver Express.
Nye anbefalinger fra Food Standards Agency (FSA) har dog ændret på denne opfattelse, og det betyder, at køleskabet nu kan være en løsning for dig, der vil undgå spirende kartofler.
Tesco foreslår dog, at kartofler også kan holdes friske uden for køleskabet, hvis du placerer dem dette sted:
“Kartofler skal opbevares et køligt, mørkt sted, ellers vil lyset få dem til at fotosyntetisere og – ja, du gættede rigtigt – spire,” lyder rådet fra dem.
En papirpose i en mørk skuffe kan være en ideel løsning, der sikrer, at kartoflerne forbliver friske i flere måneder.
Hvis du vil gøre en ekstra indsats, kan du “hærde” dine kartofler inden opbevaring.
Ved at lægge dem på avispapir i et mørkt rum uden at de rører hinanden, kan deres ydre tørre, hvilket hjælper med at beskytte dem mod tidligt fordærv.
Ved jævnligt at fjerne eventuelle spirer eller bløde kartofler kan holdbarheden også maksimeres.