De fleste danskere har en mikroovn.
Det er dog ikke alle mikroovns-ejere, der har sat sig ind i, hvilke fødevarer, der ikke er egnede til at blive varmet i den lille ovn.
Det viser sig nemlig, at nogle fødevarer kan skabe fordøjelsesproblemer eller endda blive skadelige for dig, hvis du spiser dem, efter at have genopvarmet dem i en mikroovn.
Sådan skriver Lasemainedecastres.
Risikoen ved mikrobølgeovnen
Mikrobølgeovne varmer ikke altid maden ensartet. Dette kan medføre, at bakterier som salmonella, der findes i dårligt tilberedt kød, trives.
Disse bakterier kan forårsage symptomer som kvalme, diarré og opkast. Det anbefales derfor at tilberede kød grundigt på traditionel vis - for eksempel i en ovn - for at undgå disse problemer.
Kød er dog ikke det eneste, man bør undgå at sætte ind i sin lille, effektive maskine.
Herunder er der opstillet en liste af madvarer, som du ikke bør varme op i din mikroovn. Dertil følger en forklaring af, hvorfor man bør undgå den enkelte madvare.
Kartofler
Genopvarmning kan gøre dem sværere at fordøje, men det stopper ikke der. Kartofler mister også deres næringsstoffer, hvis de bliver varmt op i en mikroovn,
Æg
Risikoen ved æg er, at de kan svulme op og eksplodere på grund af mikrobølgestrålingen, hvilket alt andet lige er noget, som de fleste gerne vil undgå.
Ris
Ved at opvarme rå ris i en mikroovn risikerer du at få madforgiftning. Ris kan nemlig indeholde bakterien Bacillus Cereus, og hvis de ikke varmes ordenligt op - som de ikke nødvendigvis bliver i en mikroovn - kan de være giftige for mennesker.