Ernæringsekspert afslører: Disse fødevarer bør du aldrig tage med på stranden

Mad
Foto: Lucian Milasan/Shutterstock
Foto: Lucian Milasan/Shutterstock
Ganske vist kan det være hyggeligt at spise på stranden, men der findes fødevarer, som du aldrig bør tage med.

Lige nu læser andre også

Ernæringsekspert María de Lluc har afsløret, hvilke fødevarer du bør undgå at tage med på stranden, da der er sundhedsmæssige risici forbundet med at gøre dette.

Ferietid er strandtid, og mange nyder at tilbringe hele dagen ved havet. Hvis du er en af dem, der plejer at tage madpakke med, bør du være opmærksom på, at ikke alle fødevarer egner sig til dette.

Nogle fødevarer kan nemlig nemt blive dårlige i varmen, hvorfor det er vigtigt at overveje, hvad du tager med - og dermed også undgå visse ting på menuen.

Det kan være svært at vælge, hvad man skal tage med på stranden, men når man tænker på, at nogle madvarer kan udgøre en sundhedsmæssig risiko, bør man planlægge det nøje. Korrekt opbevaring er vigtigt, men der er også fødevarer, du helt bør undgå.

HuffPost har talt med ernæringsekspert María de Lluc, som har afsløret flere fødevarer, du bør lade blive hjemme, hvis du har planer om en dag ved stranden - netop på grund af de sundhedsmæssige risici.

"Der findes fødevarer, som i sig selv er harmløse, men som kan snyde os, hvis vi tager dem med på stranden uden tilstrækkelig omtanke. Om sommeren, hvor der er høje temperaturer, ville jeg helt undgå visse ting, hvis de får lov at stå i solen i flere timer," siger hun.

Madvarer som tortilla og omelet, der ikke er helt gennemstegte, bør man undgå. Varmen kan nemlig påvirke ægget og føre til problemer senere. Det samme gælder salater med hjemmelavet mayonnaise, som der også bør blive hjemme på varme dage.

Mælkeprodukter som yoghurt og ost skal opbevares køligt, hvilket kan være svært på stranden. Også hårdkogte æg bør undgås, hvis du skal tilbringe mange timer ved vandet.

Til sidst nævner hun, at croquetter eller panerede retter, der ikke opbevares koldt, heller ikke bør tages med. Hvis du kan opbevare dem korrekt, kan de dog tages med, men det kræver stor forsigtighed.

"Hvis du ikke har en god køletaske eller ikke spiser maden med det samme, er det bedre at vælge mere sikre fødevarer," advarer hun.

Sådan forbereder du sunde måltider til strandturen

Mediet Lifestyle ao Minuto talte med Mariana Pessanha, der er specialist i funktionel ernæring og holistisk sundhed, om hvordan man bedst forbereder madpakker til varme sommerdage.

"Når sommeren kommer, kan det være en udfordring at opretholde en sund og afbalanceret kost uden for hjemmet. Det kræver, at man er omhyggelig med opbevaring af maden på varme dage," forklarer hun.

"Madpakker er stadig den mest praktiske, sunde og økonomiske løsning. At tilberede maden hjemme og tage den med på arbejde, stranden eller andre aktiviteter sikrer friske, næringsrige og sikre måltider."

"Første råd handler om planlægning. En god måltidsplan for en hel uge hjælper med at sikre en varieret og afbalanceret kost, som passer til dine præferencer eller behov. Det er også mere økonomisk. Man bør vælge sæsonvarer, friske fødevarer frem for frosne, og ingredienser, der egner sig til varmt vejr."

Men hvordan skal maden så opbevares?

"Måltiderne skal opbevares i tætsluttende beholdere eller termotasker - gerne med køleelementer - for at holde maden frisk indtil spisetid," siger eksperten.

"Hvis måltidet indeholder saucer eller dressinger, bør disse transporteres separat og først blandes i ved spisning. Når det er muligt, bør du dog hellere bruge krydderier end dressinger, da sidstnævnte ofte kan give en følelse af oppustethed og ubehag."

Anbefalet til dig