Få hvidløg til at vare i længere tid - 5 smarte tricks til opbevaring af hvidløg

Af: Amalie L.

|

17/04/2024

Mad
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sådan kan du behandle hvidløg, så de varer i længere tid.

Lige nu læser andre også

De fleste har hvidløg liggende i køleskabet, da denne almindelige ingrediens bliver brugt i rigtig mange retter. Nogle gange kan det dog være vanskeligt at få brugt hele hvidløget, før det bliver dårligt. Med disse fem smarte teknikker kan du anvende dine hvidløg på flere måder samtidig med, at du bidrager til mindre madspild.

Det skriver det tyske medie Merkur.

Tørring

Skræl hvidløgsfeddene og læg dem på en rist på et varmt og tørt sted. Efter en uge er de klar til madlavning. De kan også pulveriseres. 

Nedfrysning

Frys hvidløgsfeddene ned, og tag dem i brug efterhånden, som du behøver dem.

Syltning i olie

Skræl feddene, og læg dem i et glas med olie. Luk glasset grundigt, og opbevar det i køleskabet. Denne teknik sikrer ikke bare hvidløgets holdbarhed: Feddene bliver også omdannet til en udsøgt tilføjelse til salater.

Syltning i eddike

Sylt hvidløgsfeddene i eddike, og opnå en syrlig friskhed, der komplimenterer kødretter, sandwiches eller salater. 

Fermentering

Fermenter hvidløgsfeddene ved at putte dem i et glas med saltlage (1 liter vand + 60 gram salt). Lad først glasset stå ude i stuetemperatur og fermentere i en uge, og stil derefter glasset i køleskabet.

Ved at anvende disse metoder i dit køkken sikrer du dig, at intet hvidløg går til spilde samtidig med, at du får udnyttet hvidløgets mange muligheder i din madlavning.

Anbefalet til dig