De fleste har hvidløg liggende i køleskabet, da denne almindelige ingrediens bliver brugt i rigtig mange retter. Nogle gange kan det dog være vanskeligt at få brugt hele hvidløget, før det bliver dårligt. Med disse fem smarte teknikker kan du anvende dine hvidløg på flere måder samtidig med, at du bidrager til mindre madspild.
Det skriver det tyske medie Merkur.
Tørring
Skræl hvidløgsfeddene og læg dem på en rist på et varmt og tørt sted. Efter en uge er de klar til madlavning. De kan også pulveriseres.
Nedfrysning
Frys hvidløgsfeddene ned, og tag dem i brug efterhånden, som du behøver dem.
Syltning i olie
Skræl feddene, og læg dem i et glas med olie. Luk glasset grundigt, og opbevar det i køleskabet. Denne teknik sikrer ikke bare hvidløgets holdbarhed: Feddene bliver også omdannet til en udsøgt tilføjelse til salater.
Syltning i eddike
Sylt hvidløgsfeddene i eddike, og opnå en syrlig friskhed, der komplimenterer kødretter, sandwiches eller salater.
Fermentering
Fermenter hvidløgsfeddene ved at putte dem i et glas med saltlage (1 liter vand + 60 gram salt). Lad først glasset stå ude i stuetemperatur og fermentere i en uge, og stil derefter glasset i køleskabet.
Ved at anvende disse metoder i dit køkken sikrer du dig, at intet hvidløg går til spilde samtidig med, at du får udnyttet hvidløgets mange muligheder i din madlavning.