I supermarkedet er bananer ofte pæne - og nogle er endda ikke en gang blevet helt modne endnu. På forunderligvis, så bliver bananer næsten altid brune med rekordfart, efter de er blevet købt.
Alligevel er bananen en af verdens mest populære frugter, og er faktisk ligger den nummer to på listen over de mest populære frugter i verden.
Ifølge Rileybelieves.com består det årlige forbrug af bananer på 114.13 millioner tons.
Bananen er yderst populær i alle afskygninger - som en hurtig og mættende snack, som et alternativ til søde sager, i kager, i mad og mere.
Der er ikke noget at sige til, at bananen er populær - den er nemlig både tilgængelig hele året og ikke mindst sund.
En banan har en høj næringsværdi og er desuden fri for fedtstoffer, kolesterol og salt - og indeholder mange vitaminer og mineraler, der er gode for kroppen.
Da de er fri for salt, betyder det, at risikoen for forhøjet blodtryk reduceres. Samtidig indeholder bananen kostfibre, kalium, vitaminer C og B6, som kan forbedre hjertesundheden.
Dog kender de fleste nok situationen, hvor man har købt bananer der er både friske og gule - men så kigger man væk i et øjeblik og pludselig er de brune.
Men der findes en række gode råd, som kan holde dine bananer friske længere.
Brug husholdningsfilm
Når en banan modnes, så udsender den noget, som hedder ethylenfas. Det får dem til at blive brune hurtigere - men faktisk kan du undgå dette, med et yderst simpelt trick.
Alt du skal bruge er et lille stykke husholdsningfilm - også kendt som vitawrap - som du vikler rundt om bananens ende. Du kan også vælge at vikle hele bananen ind.
Sådan holder du bananen frisk længere. Foto: Shutterstock
Opbevar bananen for sig selv
Hvis man opbevarer bananerne for sig selv, så skulle de også gerne være friske i længere tid. Hvis de opbevares sammen med andre frugter, så risikerer man nemlig at de udsættes for gasser, fra disse frugter - og det vil reducere deres holdbarhed.
Skal du prøve tricket?