Fastelavnsbollen er blevet ekstrem populær: Slår alle tidligere rekorder

Af: Mie M.B

|

12/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Både de almindelige og de mere eksotiske varianter sælger som aldrig før

Mest læste i dag

Fastelavnsboller er blevet en populær tradition over hele Danmark, og i år er ingen undtagelse. Faktisk har salget af disse søde sager nået nye højder, hvilket fremgår af oplysninger fra brancheorganisationen Bager-og Konditormestre i Danmark. "Det stikker jo fuldstændig af med de kager," udtaler organisationens administrerende direktør, Henrik Mühlendorph, om den stigende efterspørgsel, der har set fastelavnsboller på hylderne siden den 2. januar. Det skriver DR.

Interessen for fastelavnsboller har vist en markant stigning siden 2017, hvor kun 37 procent af danskerne fejrede fastelavn ved at spise mindst en fastelavnsbolle. I 2021 var dette tal steget til 50 procent, og sidste år forventede hele 80 procent at indtage denne festlige spise.

I år faldt fastelavn den 11. februar, hvilket gav en lidt kortere sæson for disse boller, men Mühlendorph forsikrer, at efterspørgslen stadig er "virkelig, virkelig intensiv." Denne intensitet ses tydeligt i detailhandlen og medierne, hvor fastelavnsboller ofte er genstand for smagskonkurrencer og anmeldelser.

Trenden med luksusfastelavnsboller, som først blev populær i Københavns konditorier, har nu bredt sig til resten af landet, inklusiv Jylland og på Sjælland og Fyn. Bageriet Simpel Surdej i Viborg er blot et eksempel på en virksomhed, der har taget hul på denne nye tendens ved at tilbyde fastelavnsboller med ingredienser som den japanske citrusfrugt yuzu.

Samtidig holder traditionelle boller stadig deres plads, især vest for Viborg i Vinderup, hvor Bager Holms kunder foretrækker de klassiske versioner med hindbær, jordbær, og sveskefløde. Prisen på disse traditionelle boller varierer fra ti til 22 kroner.

Anbefalet til dig