Folk i chok: Sådan bliver færdigpakkede sandwich egentlig lavet

Af: Thea Andersen

|

16/08/2023

Mad
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Folk er mere eller mindre chokeret efter at have set, hvordan en færdigpakket sandwich bliver lavet.

Lige nu læser andre også

En sandwich er en af danskernes frokostfavoritter. Uanset om du er til den klassiske skinke og ost, æg og mayonnaise eller kylling og karry, er den næsten altid at finde på hylderne i supermarkederne.

Dog er der en skyggeside, som er blevet afsløret af en chokerende video, der viser produktionsprocessen bag de pakket sandwiches, vi ofte griber til på farten.

En YouTube-video fra det amerikanske program "How It's Made" på Science Channel viser det høje tempo og de mekaniske processer, der ligger bag fremstillingen af disse industrielt fremstillede fødevarer.

Videoen, der er blevet set mere end 778.000 gange og har fået hundredevis af kommentarer, har skabt en bølge af afsky og afsked med de færdigpakkede sandwiches, skriver Mirror.

I videoen kan man se, at det er en række maskiner og robotter, der tager sig af store dele af fremstillingsprocessen. Det hele begynder med frisk brød, der placeres i en maskine, hvor det bliver opdelt og smurt, mens en medarbejder omhyggeligt fjerner de brød, der har for eksempel huller.

Efter smøring bevæger brødet sig langs produktionslinjen, hvor medarbejdere manuelt lægger ost og skinke ovenpå brødet - vel at mærke uden handsker. Desuden samler de også sandwichene, inden en anden robot samler dem op og skærer dem i passende stykker, før de placeres i emballagen.

Du kan se YouTube-videoen herunder.

Reaktionerne på videoen har været delte.

En YouTube-bruger kommenterede, at de nu vil undgå de pakkede sandwiches i flere år, mens en anden udtrykte afsky og betvivlede sandwichenes kvalitet.

Anbefalet til dig