Fra oksekød til frysepizza: Nu vil eksperter ændre dine madvaner for evigt

Mad
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Snart skal du muligvis vænne dig til en helt ny måde at lave mad på.

Lige nu læser andre også

Forestil dig en verden, hvor du kan tage en bid af din frysepizza med hele den velsmagende emballage på, eller hvor du kan smide hele pakken hakket oksekød i gryden – plastikfilm og det hele.

Lyder det som en madfantasi? Nej, det er DTU's seneste banebrydende projekt, der ser ud til at gøre det til virkelighed.

EAT-pack, som det er blevet døbt, er Danmarks Tekniske Universitets svar på plastikspildsproblemet. Med en investering på næsten 10,1 millioner kroner fra Innovationsfonden, er forskerne på opgaven med at udvikle spiselig emballage som erstatning for den traditionelle plastikfilm.

Det skriver Ekstra Bladet.

- Det er forskning, der ender helt ud i forbrugernes køkken, og vi håber, at forbrugerne er klar til denne spiselige fødevarefilm. Alternativt kan emballagen komme i kompostbunken hjemme hos forbrugeren, mens storkøkkener vil kunne anvende det fra starten af, fortæller projektleder og lektor Susan Løvstadt i en pressemeddelelse fra DTU Fødevareinstitutet.

I et forsøg på at mindske de 367 millioner tons plastikemballage, der hvert år ender i skraldespanden globalt, har DTU udvalgt testprodukter som portionsris, frossen pizza og hakket oksekød.

EAT-pack har ikke kun potentiale til at forøge vores grønne indsats, men det tilføjer også en sjov dimension til måden, vi nyder vores yndlingsfødevarer.

Hvis alt går som planlagt, kan du se frem til at finde spiselig emballage i køledisken i 2028.

Anbefalet til dig