Nyheder24.dk
Forside Mad Han spiste bacon hver dag: Så endte han på intensiv...

Han spiste bacon hver dag: Så endte han på intensiv af denne ene fejl

Bacon,Strips,Or,Rashers,Being,Cooked,In,Frying,Pan.
Shutterstock

En tilsyneladende uskyldig vane endte med at sende en 52-årig mand på hospitalet.

Lige nu læser andre

Et tilsyneladende uskyldigt morgenritual fik alvorlige følger for en 52-årig mand, der i ugevis kæmpede med voldsomme hovedpiner. Da han blev indlagt til undersøgelse, afslørede scanninger noget, ingen havde forventet.

Parasitter i hjernen

Efter flere prøver fandt lægerne ud af, at manden led af cysticercose, en infektion forårsaget af svinetægen taenia solium, der består af små væskefyldte cyster med parasitter i hjernen.

Larverne kommer typisk fra inficeret svinekød og kan bevæge sig gennem kroppen, indtil de sætter sig i hjernen, hvor de kan give alvorlige symptomer som migræne, synsforstyrrelser og kramper. Det fortæller Unilad.

Et liv med bacon

Patienten blev indlagt på intensiv afdeling i flere uger og fik en kombination af medicin mod parasitter samt antiinflammatoriske midler for at reducere hævelsen. Først senere fandt lægerne frem til årsagen.

Manden fortalte, at han hele sit liv havde foretrukket bacon, der kun lige var blevet varmt, fordi han ikke brød sig om den sprøde version.

Læs også

Ifølge de amerikanske sundhedsmyndigheder bør svinekød altid tilberedes til mindst 63 grader for at dræbe eventuelle parasitter. Det kan være svært at måle temperaturen i tyndt bacon, men netop derfor anbefales det at gennemstege kødet.

En mulig risiko

Selvom infektioner som denne er sjældne i den vestlige verden, advarer lægerne om, at de stadig kan opstå, hvis kødet ikke behandles korrekt.

Den amerikanske sag er blevet offentliggjort i et medicinsk tidsskrift, hvor lægerne konkluderede, at utilstrækkeligt tilberedt svinekød fortsat udgør en mulig sundhedsrisiko.

For manden endte historien heldigvis godt med en fuld bedring, men oplevelsen har sat sig spor.

Ads by MGDK