Her koster et klassisk stykke smørrebrød nu 80 kroner

Af: Alberte B. C.

|

26/05/2025

Mad
Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock
Her betaler folk 80 kroner for ét stykke smørrebrød.

Lige nu læser andre også

Barndommens madpakke har fået en makeover – og prisen er røget med op.

Hos Aamanns i København kan du nu få en pålægschokolademad til 80 kroner.

Ja, du læste rigtigt.

Det lyder måske som en dyr omgang rugbrød og chokolade, men Aamanns’ version er alt andet end madpakketrist.

Mellem to skiver rugbrød gemmer der sig en cremet vanilje, en syrlig abrikoskompot, flødekaramel og sprøde mandler.

Det hele er toppet med et tykt lag pålægschokolade – præcis som vi kender det, bare i en opgraderet version.

Adam Aamann, manden bag restauranten, ved godt, at prisen får nogle til at spærre øjnene op.

"Det lyder sikkert absurd for nogen", siger han ifølge TV 2 Kosmopol, men insisterer på, at retten er tænkt som en dessert og ikke en almindelig frokostmad.

Det er en del af en voksende tendens, vurderer madhistoriker Bettina Buhl.

Klassikere som hotdogs, boller med ost og fastelavnsboller bliver forvandlet til luksusudgaver i storbyen, hvor smag og nostalgi smelter sammen – og hvor regningen følger med.

"Det giver øjebliksbillede af en barndom – det generer tanker tilbage til dengang, hvor de fleste af os har haft det dejligt," siger hun.

Chokolademaden har faktisk været på menukortet i over et år og er blevet så populær, at den nu er en fast del af dessertudvalget.

Er det en rugbrødsmad? Er det en dessert? Måske lidt af begge dele – men i hvert fald et stykke barndom med moderne kant.

Anbefalet til dig