Denne lækre marengskage starter med et let og luftigt lag af svampekage, som fungerer som basen.
Dette bløde lag bliver derefter rigeligt smurt med en forførende chokoladecreme, hvorefter et tykt lag flødeskum tilføjer et ekstra niveau af luksus.
Kagens "kronen på værket" er et marengslag, der sørger for en sød og sprød kontrast. Til sidst, en generøs drys af finthakket kokoschokolade sammen med knasende peanuts giver den perfekte afslutning og en uimodståelig kombination af smag og teksturer.
Den lækre kage, som du kan se et billede af under fremgangsmetoden, er lavet af den populære kogebogsforfatter Kristine Ilstad, som blandt andet skriver for det norske "detsøteliv".
Opskriften her er også beskrevet af Godare.se
Ingredienserne:
Sukkersmåkagebund
3 æggeblommer
1 æg
80 g sukker
2 spsk hvedemel
1 tsk bagepulver
Marengsbund
3 æggehvider
180 g brun farin
50 g chokolade
50 g jordnødder
Chokoladecreme
75 g smør
100 g chokolade
100 g flormelis
2 æggeblommer
Flødefyld
3 dl piskefløde
Fremgangsmåde:
Pisk æggeblommerne og det hele æg let sammen med sukkeret. Vend hvedemel og bagepulver i.
Hæld dejen i en rund form (26 cm i diameter) med bagepapir i bunden. Bag sukkerkagebunden på en rist midt i ovnen ved 150°C i 20-25 minutter, til kagen er gennembagt.
Afkøl sukkerkagebunden helt i formen. Løsn den fra formen med en skarp kniv. Tag den ud af formen og fjern bagepapiret.
Til marengsbunden piskes æggehviderne, indtil der dannes stive toppe. Tilsæt brun farin og fortsæt med at piske indtil du får en tyk marengsdej.
Hæld marengsen i en rund form (26 cm i diameter) med bagepapir i bunden. Bag marengsbunden på en rist midt i ovnen ved 150°C i 60 minutter.
Tag kagen ud af ovnen og drys straks hakket chokolade og peanuts over den lune marengsbund. Lad bunden køle helt af i formen.
Løsn den fra formen med en skarp kniv. Løft forsigtigt bunden ud af formen og fjern bagepapiret.
Til chokoladecremen smeltes smørret i en lille gryde sammen med chokoladen. Rør blandingen, til den er jævn, og tag gryden af varmen.
Rør flormelis i, indtil det er helt opløst. Pisk derefter æggeblommerne i.
Læg sukkerkagebunden på en tallerken. Fordel chokoladecremen i et jævnt lag. Dæk med flødeskum. Læg marengsbunden ovenpå.