Hun blander kartofler med to andre ingredienser: Vent til du ser resultatet

Af: Ida Hansson

|

14/06/2023

Foto: YouTube
Foto: YouTube
Du vil helt sikkert gøre hende kunsten efter.

Mest læste i dag

Den ikoniske kartoffelomelet, en af de mest elskede retter i spansk gastronomi, har fået en moderne opdatering takket være en trendy gastro-gadget - airfryeren. 

Og denne nye tilgang til tilberedning af den spanske æggekage har for alvor fået sit tag i norden, hvor den har bidt sig fast på alles læber. 

For udover at levere en perfekt tekstur og smag uden besvær, så er det ganske enkelt at lave denne fantastiske kartoffelomelet. 

Du skal blot bruge æg, kartofler, løg og lidt olivenolie, og så er du ellers klar til at gå i krig med den fantastiske ret. 

Og der er ikke ligefrem mange ben i retten, der blot kræver følgende: 

  • Først skal kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver. Efter at have skyllet dem grundigt for at fjerne overskydende stivelse, tørres de omhyggeligt med køkkenpapir. 

  • Derefter placeres kartoffelskiverne i airfryerens kurv, hvor de blandes med en spiseskefuld ekstra jomfru olivenolie. Kurven placeres i airfryeren, og kartoflerne koges ved 180º i 30 minutter, med jævnlige omrøringer hvert 7. minut.

  • I mellemtiden skrælles og skæres løget i fine strimler. 

  • Efter 20 minutters kogetid tilsættes løget til airfryeren og blandes med kartoflerne. 

  • Æggene piskes og tilsættes salt. 

  • En rund form, der passer i kurven, smøres med olie, og kartoflerne og løget placeres i den. Den sammenpiskede ægblanding hældes over og røres godt rundt.

Nu er det tid til at lade airfryeren gøre sit arbejde. Omeletten koges ved 130º i cirka 7-8 minutter. Afhængig af præference for saftighed og konsistens kan kogetiden justeres. Når den er færdig, formes omeletten og er klar til at blive nydt. 

Og med denne innovative tilberedningsmetode kan selv den klassiske kartoffelomelet løfte sig til nye højder.

Du kan se den fantastiske ret i videoen herunder: 

Anbefalet til dig