Hvis du troede, du havde styr på at koge pasta, så tro om.
Lige nu læser andre
Ifølge en italiensk pastaekspert laver vi alle en “katastrofal” fejl, der kan forvandle spaghetti til en klistret klump. Det lyder dramatisk, men pastaeksperten Peri Eagleton fra det anerkendte pastamærke Seggiano har et vigtigt budskab.
Det skriver det britiske medie Mirror.
Det lyder måske som en lille ting, men vandmængden er nøglen til den perfekte pasta. Eagleton påpeger, at det er en meget almindelig fejl, at vi undervurderer, hvor meget vand, der faktisk skal til.
“At koge pasta i for lidt vand er en meget almindelig fejl,” advarer Eagleton og forklarer, at stivelsen fra pastaen kan skabe en ubehagelig, klistret masse, hvis der ikke er nok vand til at fortynde den.
BBC Good Food anbefaler, at du bruger mellem 500 ml og 1 liter vand for hver 80-100 g pasta.
Hvis du for eksempel koger 200 g pasta, skal du bare fordoble vandmængden. Og glem ikke at bruge en stor gryde, så der er plads til det hele, uden at vandet bobler over.
Men vent, der er mere! Eagleton understreger, at du aldrig må tilsætte pastaen, før vandet koger.
“Hvis du tilsætter pasta til vandet, før det koger, vil det have en tendens til at klumpe sammen,” forklarer han.
Så der har du det – hemmeligheden bag perfekt pasta. Brug rigeligt vand, vent til det koger.