Kendt kok advarer: Køb aldrig det her kød til grillen

Af: Alberte B. C.

|

26/05/2025

Mad
Foto: Simon Kadula/Shutterstock
Foto: Simon Kadula/Shutterstock
Kendt kok fraråder dette kød – og han har testet det selv.

Lige nu læser andre også

Der er ikke noget som grillduft i sommerluften.

Men kendiskokken Eirik Lillebø vil have dig til at kigge lidt nærmere på pakken, før du smider koteletterne på risten. Ifølge ham er der én type kød, du bør lade ligge – hver gang.

Lillebø, der har testet adskillige varianter af færdigmarineret grillkød, er ikke imponeret over det, han ser i supermarkedets kølediske.

Emballagen lokker med flammer og lækre billeder, men indholdet, advarer han, er ofte det rene skuffenummer.

"Nogle koteletter har simpelthen konsistensen af gummi," siger han ifølge Dagens.no.

Hans største advarsel gælder kød, hvor der står “grillet” direkte på pakken.

Ifølge kokken er det ofte fyldt med vand og tilsætningsstoffer, som gør mere skade end gavn – både for smagen og for kvaliteten.

Han anbefaler i stedet at købe rent, uforarbejdet kød og selv stå for marinaden.

"Jeg køber altid rent kød og tilsætter selv smagen. På den måde har jeg også kontrol over, hvad jeg putter i."

Producenterne bag de populære grillprodukter er dog uenige.

Ifølge Nortura og Nordfjord tilsættes lage og smagsstoffer for at gøre kødet nemmere at tilberede og mere mørt. Men Eirik Lillebø køber ikke forklaringen:

"Producenterne påstår, at de tilsætter vand for at gøre kødet mere saftigt, men når man spiser kød med en gummiagtig tekstur, tror jeg, de tager fejl."

Ifølge ham handler det ikke om bekvemmelighed – det handler om smag.

Og hvis du vil have det bedste ud af grillen i år, starter det med at droppe den færdigmarinerede fælde.

Anbefalet til dig