Kendt kok tilføjer 3 ekstra ingredienser til ovnbagte kartofler, så de bliver sprøde

Mad
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Der er ikke noget værre end bløde ovnbagte kartofler. Men det har vist sig, at der findes en meget simpel teknik, der sikrer, at de bliver ekstra sprøde i ovnen.

Lige nu læser andre også

Ovnbagte kartofler er en uundværlig del af julemiddagen for mange, men blot at placere dem i ovnen gør dem ikke så sprøde og appetitvækkende, som de bør være.

Den kendte kok James Martin har for nylig delt sin bedste metode til at lave perfekte ovnbagte kartofler til juleaften (og andre aftener) i sin nyeste kogebog 'Cheese'.

Ifølge James er hemmeligheden bag sprøde ovnbagte kartofler at hælde smør, olivenolie og oksefedt på en bradepande og varme den op i ovnen, inden kartoflerne ristes.

Det kan virke mærkeligt, men ved at sikre, at bradepanden er meget varm, kan kartoflerne straks få en sprød skorpe. Det skriver det britiske medie Express.

Dette forhindrer dem i at absorbere for meget olie eller smør, hvilket gør dem mindre tilbøjelige til at blive bløde, fedtede eller klumpede under tilberedningen.

Sådan laver du de ultimative parmesan-ovnbagte kartofler

Ingredienser (til 8 personer):

  • 2 kg kartofler (skrællet)

  • 100 g oksefedt

  • 100 g parmesanost

  • 50 ml olivenolie

  • 50 g smør

  • Havsalt (til kogning)

Vælg kartofler, der er ideelle til ovnbagte kartofler. De skal helst have et højt stivelsesindhold, da det gør dem perfekt sprøde udenpå, mens de forbliver lette og luftige indeni.

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 180 °C

  2. Skær de større kartofler i halve, så alle kartoflerne har nogenlunde samme størrelse, og tilsæt salt til en gryde med vand.

  3. Læg kartoflerne i gryden, bring vandet i kog, og lad dem koge i 3-4 minutter. Når de er færdige, drænes kartoflerne, og ryst dem let i en si eller dørslag.

  4. Det er vigtigt at ryste kartoflerne, da det skaber flere kanter, som gør dem endnu sprødere i ovnen.

  5. Hæld oksefedt, olie og smør på en tom bradepande, og sæt den i ovnen i et par minutter, så den bliver varm.

  6. Når bradepanden er rygende varm, lægges kartoflerne på bradepanden. Spred dem ud, så de ikke ligger oven på hinanden.

  7. Giv kartoflerne 40-45 minutter i ovnen. Når de er færdige, drysses parmesanosten over, og overfladen af kartoflerne presses let med bagsiden af en ske.

  8. Sæt kartoflerne tilbage i ovnen i yderligere 10 minutter.

Dine ovnbagte kartofler vil nu være sprøde, gyldne og utrolig velsmagende.

Anbefalet til dig