Kok afslører: Derfor bør du ALDRIG tilsætte mælk til dine røræg

Af: Thea Andersen

|

24/07/2023

Mad
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En kok løfter nu sløret for, hvorfor du aldrig bør tilsætte mælk til dine røræg.

Lige nu læser andre også

Scrambled eggs, eller røræg som vi også kender dem, er et must på ethvert brunchbord.

Selvom det måske virker som en simpel ret at tilberede, kan det være en udfordring at få dem helt rigtige.

Ét forkert træk, og æggene kan ende tørre, gummiagtige og mangle den cremede konsistens. Men frygt ej, en kok har forklaret en måde til at få de perfekte scrambled eggs hver gang - og den er UDEN mælk.

Det skriver Daily Record.

"Aldrig tilsæt mælk til dine scrambled eggs - det fortynder smagen og gør dem mere tilbøjelige til at blive gummiagtige," fortæller han og fortsætter:

"Det er altid smør, der gør det for mig. Sørg for, at dit smør er gyldent, men ikke brunt, inden du kommer æggene i. Hold dem i bevægelse på medium til lav varme."

Og han er ikke den eneste, der mener, at mælk bør blive i køleskabet, hvor den hører hjemme.

Kokken Luke Selby, der arbejder på en toprestaurant, har sagt, at tilsætte mælk til dine scrambled eggs er en "dødssynd". Han tilføjede: "Det gør dem bare for vandede."

Hvis du stadig er lidt forvirret over, hvordan du laver de perfekte scrambled eggs, kan du tage ved lære af verdensberømte kok Thomas Keller. Han anbefaler at piske æggene med en blender - i stedet for at røre dem i hånden - og også at sigte dem efter.

Madelskeren Maxine Sharf delte for nylig en video på TikTok, hvor hun forklarede: "Jeg besluttede mig for at lave scrambled eggs som en Michelin-stjernekok, så jeg studerede Thomas Kellers metode og prøvede det. Han får dig til at sigte æggene for at bryde proteinerne og derefter lave dem på meget lav varme med lidt crème fraiche tilsat til sidst."

"Jeg siger dig, de var så cremede og utrolige," tilføjede hun.

Så næste gang du har lyst til at forkæle dig selv og måske din familie med scrambled eggs, husk at undlade mælk og i stedet stole på smør, når du vil opnå den perfekte konsistens og smag. God fornøjelse i køkkenet!

Anbefalet til dig