Vi kender det: man glæder sig til en lækker steg om søndagen, men gulerødderne er bløde og uden smag. Metoder som dampning og kogning gør blot gulerødderne møre uden at fremhæve deres naturlige kvaliteter.
At vende dem i olivenolie, rosmarin og salt hjælper lidt, men professionelle kokke foretrækker en anden metode, lyder det fra Express.
Da Eating Well spurgte fire kokke om den bedste måde at tilberede gulerødder, svarede de alle det samme: langsom tilberedning giver en fantastisk tekstur. Der er flere måder at gøre det på.
Ejerne af den veganske restaurant Hey, Sunshine Kitchen fortalte, at simring af gulerødder fremhæver deres naturlige sødme.
De anbefaler at simre dem i to til fire minutter i en gryde med låg, tilsætte smør (evt. vegansk), brun farin, to teskefulde citronsaft, skallen af en halv appelsin, to spiseskefulde appelsinsaft og lidt havsalt.
Resultatet er møre gulerødder med en tyk, smagfuld glasur. Nøglen er lav varme og tålmodighed, lød det også fra dem.
Stegning er en anden populær metode. Chefkok Alex Moreno fra The Hideaway i Beverly Hills foretrækker at stege gulerødder langsomt for en dyb, rig smag. Han anbefaler at skære dem i tykke stave og stege dem ved 150 °C med olivenolie og salt i ca. 45 minutter, til de er bløde og let karamelliserede.
Efter afkøling færdiggøres de i en airfryer ved 200 °C i 8-10 minutter. Til sidst vendes de i varm honning, limesaft, limeskal og flagesalt - resultatet er sødt, syrligt og let salt.
Maneet Chauhan bemærker, at langsomt tilberedte gulerødder også kan bruges i desserter, som i hendes krydrede budding med revne gulerødder, mælk, kardemomme, safran og sukker.
Krydderier som kanel, nellike, muskatnød og cayennepeber passer godt til gulerødder, ligesom rosmarin, timian, persille, spidskommen, koriander, dild, hvidløg og løg.