Når det handler om at få det nødvendige protein, er kyllingebryst en af de bedste muligheder. Dog er det også kendt for at være ret tørt og kedeligt i smagen. Men eksperter har nu afsløret hemmeligheden bag at få det saftigt og velsmagende - ved hjælp af én almindelig ingrediens fra køkkenet.
At krydre kyllingen er vigtigt, for hvor skal smagen ellers komme fra? En af de vigtigste ingredienser er salt. Ifølge YouTube-kokken Brian Lagerstrom er hemmeligheden bag saftige og møre kyllingebryster, at man saltlager dem på forhånd.
Saltning (brining) er en fantastisk måde at gøre kød saftigt og smagfuldt på, og selvom det normalt bruges til større og tykkere udskæringer, kan kyllingebryst have stor gavn af det.
I en 13 minutter lang video delte kokken syv forskellige måder at 'løfte dine kyllingebryster med det samme'. I forbindelse med den tredje teknik forklarede han de to forskellige metoder til saltning: tør og våd.
"Tør saltning er, når man tilføjer salt direkte på overfladen af kødet, og våd saltning er, når man opløser saltet i vand for at lave en lage," siger han ifølge Mirror.
For at gøre kyllingebrystet mere saftigt anbefaler Brian at følge metoden med våd saltlage. For at gøre dette skal du blot tilsætte 15 procent salt i forhold til mængden af vand.
I videoen brugte han 1.000 gram vand, hvilket svarede til 150 g salt. Derefter lagde han kyllingebrysterne i lagen og lod dem marinere i en til to timer.
Ingredienser:
1 liter vand
150 g eller ½ kop salt
50 g eller ¼ kop sukker
2 laurbærblade
1 hvidløg
Kviste af rosmarin, salvie og timian
1000 g eller 2 liter is
2 kyllingebryster med skind
Vegetabilsk olie
50-70 g eller 4-5 spsk. usaltet smør
Fremgangsmåde:
Start med at tilsætte salt, sukker, hvidløg og krydderurter i en gryde og bring det i kog. Lad det simre i 10 minutter og sluk derefter for varmen. Lad det trække i yderligere fem minutter.
Hæld isen i en stor beholder og hæld den færdige lage over isen. Når isen er smeltet, tilsættes de udbenede kyllingebryster, som derefter sættes i køleskabet for at trække i en til fire timer. Tag derefter kyllingen op, dup den tør med køkkenrulle og stil den tilbage på køl, indtil den skal tilberedes.
Ved at følge dette nemme trick med kun vand og salt, bliver din kylling stjernen på både frokost- og middagsbordet. Du behøver ikke være ekspert i køkkenet for at lave perfekte kyllingebryster, og de vil samtidig smage endnu bedre, samtidig med at de giver dig det nødvendige protein i kosten.