Læge deler den 'ultimative morgenmad', som alle bør spise: Den er fyldt med protein

Mad
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Har du brug for lidt inspiration til din morgenmad, så bør du tage et kig på denne ret, som en læge anbefaler at spise.

Lige nu læser andre også

At vælge, hvad du spiser til morgenmad, kan afgøre, hvordan resten af din dag kommer til at se ud - især fordi det er dagens vigtigste måltid. Selvom det ikke anbefales at springe morgenmaden over, kan sukkerholdige og forarbejdede fødevarer også få dig til at få det værre.

Morgenmadsprodukter, wienerbrød samt forarbejdet kød som bacon og pølser kan føre til blodsukkerstigninger og -fald, hvilket efterlader dig sulten - også selvom du har spist.

Æg er et godt valg som følge af deres høje proteinindhold og essentielle omega-3-fedtsyrer, hvilket gør dem til en nærende morgenmad, der holder dig mæt længere. Men morgener kan ofte være en smule stressende, og der er måske ikke tid til madlavning.

I stedet har en britisk læge delt en opskrift på den 'ultimative morgenmad', som er fyldt med protein og fibre og vil holde dig energifyldt hele dagen.

I en video, der er blevet delt på det sociale medie TikTok, forklarer Dr. Karan Rajan, hvordan denne enkle opskrift indeholder 34 gram protein, 19 gram fibre samt præbiotika, polyfenoler og probiotika.

Både præbiotika og probiotika er fantastiske for tarmene, hvilket er afgørende for dit generelle helbred, da 80 procent af dit immunsystem er placeret i tarmen. Polyfenoler virker desuden antiinflammatorisk og hjælper med at sænke risikoen for kroniske sygdomme som hjertesygdom og gigt.

Morgenmaden kan laves på få minutter, kræver kun få ingredienser og kan nemt laves i forvejen og tages med på farten.

Dr. Rajan starter med 250 gram kefir som en 'cremet base' og forklarer, hvordan den fermenterede mælk er en fremragende kilde til mælkesyreproducerende bakterier og gær, som bidrager til en mangfoldig tarmflora.

Hvis du ikke har kefir eller ikke bryder dig om det, kan du i stedet bruge yoghurt. Men Dr. Rajan understreger, at du skal sikre dig, at yoghurten indeholder 'levende og aktive kulturer', da disse også understøtter en sund tarmflora.

Herefter tilsætter han en blanding af frosne blåbær og hindbær, som blandes i kefiren eller yoghurten for at give yderligere seks gram fibre.

Mørke bær som blåbær og hindbær er 'en koncentreret kilde til polyfenoler, som er planteantioxidanter', forklarer Dr. Rajan, og de 'får dine tarmbakterier til at fungere endnu mere effektivt'.

Til sidst tilsættes to spiseskefulde chiafrø, som giver fire gram protein og 10 gram fibre. Dr. Rajan lader sine chiafrø trække i mandelmælk, men du kan også bruge almindelig mælk eller vand. For en ekstra 'fiberbonus' og en sød smag tilsætter han 25 gram mørk chokolade.

At få nok protein og fibre, herunder særligt om morgenen, kan hjælpe med at forsinke fordøjelsen, stabilisere blodsukkeret, styre sulten og holde dig mæt længere.

Anbefalet til dig