Æg er utroligt alsidige i køkkenet og fungerer både til morgenmad og aftensmad. Uanset om de er en del af en ret eller står alene som f.eks. pocheret æg, røræg eller spejlæg, bringer de smag og glæde i hver eneste version.
For at undgå besværet med at stege æg på panden og samtidig spare tid, har kogebogsforfatter Dannii Martin, som står bag madbloggen Hungry Healthy Happy, afsløret sin 'perfekte' metode til at lave denne type æg.
Dannii går udenom de traditionelle metoder og anbefaler i stedet at bruge mikroovnen - og altså ikke en pande fyldt med olie.
"Vores nemme opskrift på spejlæg i mikroovnen giver dig det perfekte æg på under to minutter," forklarer hun ifølge Mirror.
Hun fremhæver, at du får faste æggehvider og en flydende blomme - og det hele sker i en skål i mikroovnen. Det sikrer et flot resultat hver gang og gør morgenrutinen lettere.
Den eneste nødvendige ingrediens? Æg - helst så friske som muligt og taget ud af køleskabet, så de har stuetemperatur inden brug. Dannii fortæller, at hun foretrækker mellemstore æg, da størrelsen på ægget har betydning for tilberedningstiden, skriver Express.
Det andet du skal bruge, er olie i sprayform, så ægget nemt slipper skålen. Har du ikke sprayolie, kan du smøre bunden af skålen med lidt almindelig olie.
Sådan gør du: Spray en mikroovnssikker skål eller ramekin med olie. Slå ægget ud i skålen og prik hul i blommen med den spidse ende af en kniv - det forhindrer nemlig, at ægget ender med at eksplodere i mikroovnen.
Dæk derefter skålen med en mikroovnssikker tallerken og sæt den i mikroovnen. Giv den 30 sekunder på høj effekt. Lad derefter ægget stå i ét minut uden at røre det - varmen og dampen i skålen hjælper med at tilberede ægget og få hviden til at sætte sig, uden at blommen bliver overtilberedt.
Herefter kan du give ægget yderligere 15 sekunder og tjekke igen. Det kan være, du har brug for 10 sekunder mere - alt afhænger af, hvordan du foretrækker dine æg. Hvis du vil tilberede mere end ét æg ad gangen, skal du bruge en større skål.