Mange opbevarer champignon forkert: Her holder de sig bedst

Af: Mie M.B

|

12/06/2025

Mad
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er svært at få svampe til at holde sig længe

Lige nu læser andre også

Champignoner har det med at blive glemt bagerst i grøntsagsskuffen, indtil de er blevet triste og brune. Men der er faktisk en virkelig enkel løsning, der kan holde dem friske i op til syv dage – og den kræver ikke andet end den rigtige placering i køleskabet. Det skriver The Mirror.

Mange tror fejlagtigt, at champignoner fint kan ligge på køkkenbordet et par dage. Men ifølge madentusiasterne hos Food 52 er det en fejl, der forkorter deres levetid markant. Svampene består af masser af vand, og netop derfor skal de have det køligt.

"Fordi de indeholder så meget vand, bør champignoner opbevares i køleskabet for at holde sig så friske som muligt. Du kan måske slippe afsted med at have dem på køkkenbordet en dag eller to, men vil du holde dem friske i flere dage – eller op til en uge – skal de placeres på en hylde i køleskabet", skriver Food 52.

Vil du gøre det helt rigtigt, så lad dem blive i den originale emballage – gerne en med små huller, som lader fugten slippe ud. Alternativt kan de opbevares i plastikfolie med nogle få huller prikket i. Fryseren er derimod et no-go – den smadrer både smag og konsistens.

Svampene er ikke kun gode på panden. De er også pakket med fibre, vitaminer og især vitamin D – især hvis du får fingrene i dem med "UV-behandlet"-mærket. Og med det rette trick holder de sig lækre og brugbare i dagevis.

Samtidig sparer det dig for både penge og ærgrelse over spildt mad. Det er små justeringer, der gør en stor forskel i køkkenet.

Anbefalet til dig