Mange opbevarer smør forkert: Sådan får du din Lurpak til at holde længere

Af: Alberte B. C.

|

22/05/2025

Mad
Foto: Privat
Foto: Privat
Gør du også denne fejl med Lurpak?

Lige nu læser andre også

Hvis du har prøvet at ødelægge en skive friskbagt brød med hårdt, ufleksibelt smør, er du ikke alene.

Og med priserne på klassikere som Lurpak og Kærgården, er der ekstra god grund til at behandle smørret korrekt – så hver en krone tæller.

Ifølge fødevareeksperter er det slet ikke nødvendigt at lade smør bo i køleskabet, skriver mediet Express.

Tværtimod kan både smag, konsistens og holdbarhed forbedres, hvis du opbevarer det ved stuetemperatur – vel at mærke på den rigtige måde.

Affalds- og fødevarehåndteringseksperterne hos Wheeldon Brothers forklarer, at smør – i modsætning til mange andre mejeriprodukter – har lavt vandindhold og højt fedtindhold.

Det gør det mindre modtageligt for bakterievækst og dermed sikkert at opbevare uden for køleskabet i op til to uger.

En talsmand siger:

"Mange gemmer smør i køleskabet af vane, men det kan fint holde sig i en dækket smørskål på køkkenbordet. Det gør det også nemmere at bruge og betyder mindre madspild."

Dog anbefales det at placere smørret væk fra direkte sollys og varme, og ryge det tilbage i køleskabet, hvis temperaturen overstiger 21 grader – især i sommermånederne.

Med populære mærker som Lurpak, Bakkedal og Kærgården i stigende prisleje, er det ikke ligegyldigt, om smørret ender uspiseligt eller bruges effektivt.

Der er altså ikke kun smag og konsistens på spil – men også pengepung og bæredygtighed.

Anbefalet til dig